<

Через аварійний стан школи у Камінь-Каширському районі батьки не пускають дітей на навчання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:51 | 3.10.2019 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

235 учнів школи села Осівці Камінь-Каширського району другий день не відвідують навчання. Причина в аварійному стані старої школи. В селі збудували і нову, яку мали відкрити до 1-го вересня, але обіцянки не дотримали.

Про це інформує Суспільне Волині.

14-річна Олександра Іщик показує щоденник. За розкладом, каже, сьогодні мало бути 8 уроків. Школярка їх другий день не відвідує.

“Я робила домашнє завдання, думала піду в школу, але не пускають батьки”, – розповідає школярка. 

Мати 9-ти класниці Олександри, та другокласника Володимира – Світлана Іщик каже: не пускає дітей на навчання, бо приміщення школи старе та небезпечне.

“Краще бути вдома. Почекати той тиждень два ніж ходити в ту аварійну школу де вікна побиті, стеля капає. Їжу довозять з сусіднього села холодну і голодну”, – зазначає вона.

Світлана Іщик розповідає: з 2016-го у селі будують нову школу. Її мали відкрити цього навчального року. Сьогодні разом з іншими батьками жінка прийшла під будівлю старої школи на акцію протесту. 

“ Я ще в цій школі вчилася. І цій школі стільки років. Де ж таке може бути. Воно ж там валиться”, – додає Ольга Іщик, бабуся трьох школярів.

Разом з батьками на акцію протесту прийшли 30-ть працівників школи – каже директорка закладу Любов Дем’яник. Розповідає, навчатися у новій школі 235 учнів мали з першого вересня.

Керівниця школи показує один з 5-ти корпусів навчального закладу. Каже: 2013-го ці приміщення були визнані аварійними. У нині не діючому харчоблоці закриті вікна, спортзалу, каже Любов Дем’яник, у школі немає. У приміщенні, де харчуються діти, – залишки їжі, на стелі – грибок.

У новій триповерховій школі 14-ть класних кімнат. На першому поверсі спортивна зала. Батьки оглядають харчоблок. Тут є кухонна техніка, проведені комунікації, встановлені умивальники та холодильник. Як розповів перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік, вартість нової школи 75 мільйонів гривень. Роботи завершені на 96 відсотків.

Під час акції протесту присутні батьки проголосували за те, аби не пускати дітей на навчання до старої школи. Правоохоронців на акції не було.

Нагадаємо, через аварійний стан школи у Камінь-Каширському районі батьки пікетували Офіс Президента у Києві.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер