<

Ченців УПЦ мп зобовʼязали за три дні залишити 79 об’єктів Києво-Печерської лаври

16:44 | 6.06.2023 / Новини / , /
Перегляди
216
/ 1 коментар

5-го червня спеціальна комісія Міністерства культури та інформаційної політики завершила свою роботу щодо Києво-Печерської лаври та підписала з Національним заповідником акт приймання-передавання майна.

Про це повідомили на сайті відомства та в заповіднику, пише Громадське.

Комісія у своєму звіті вказала на порушення вимог законодавства з боку ченців Свято-Успенської Києво-Печерської лаври (чоловічого монастиря) Української православної церкви (московського патріархату).

На сонові звіту комісії заповідник тепер вимагає від ченців звільнити та повернути державі всі 79 культових будівель та обʼєктів.

Відомо, що заповідник надіслав ченцям УПЦ (мп) акт приймання-передавання держмайна у трьох примірниках — очікують, аби ті підписали протягом трьох робочих днів із моменту отримання. Також їм надіслали вимогу передати в розпорядження заповідника ключі від замків і дверей до всіх об’єктів.

У Мінкультури наголосили, що сподіваються на негайне виконання вимог з боку Свято-Успенської Києво-Печерської лаври. У разі відмови обіцяють звернутися до суду.




один коментар
  1. ВР ,чому не приймете поправку до конституції ,на рахунок цих кацапських сатаністів,чи хочете і рибку з’їсти ні на член сісти .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота