<

Частина територій замінована: розповіли, де на Волині не можна збирати гриби та ягоди

10:16 | 13.07.2023 / Новини / , , /
Перегляди
742
/ Коментарі відсутні

У прикордонних районах Волині діють обмеження на відвідування лісових масивів. Зокрема, у зв’язку з воєнним станом та безпековими заходами поблизу кордону. Тож волинян закликають не ігнорувати попередження на в’їздах у ліси.

Про це повідомив начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко. 

З його слів, значна частина прикордонних територій замінована. Нехтування знаками «Стоп, міни!» може бути смертельним. Навіть розворот авто на лісовій дорозі може спричинити наїзд на міну. Заборонено з’їжджати з лісових доріг, розбирати або перетинати штучно зроблені завали деревини у лісах.

Що стосується збору грибів та ягід:

  • у Луцькому та Володимирському районах дозволено, крім місць із попереджувальними знаками;
  • у Ковельському районі – повністю заборонено відвідування лісових масивів на території Заболоттівської та Самарівської територіальних громад.
  • у Камінь-Каширському районі – заборонене відвідування лісів у Камінь-Каширській і Любешівській громадах.

Детальніше про місця, безпечні для збору дикоросів, можна дізнатися у громадах від місцевої влади.

Нагадаємо, 10-го липня у Житомирській області на ґрунтовій дорозі в лісі у прикордонній зоні на міні підірвався легковий автомобіль – 23-річний водій загинув на місці.

На півночі Рівненщини, неподалік від кордону з Білоруссю, на міні підірвалися шестеро військових. Двоє з них загинули, четверо – у лікарні.

На території колишнього Шацького району та Любешівщині (обидві локації – поблизу кордону з Білоруссю) через грозу здетонували міни та утворилися вирви.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота