<

Cейм Польщі закликав заблокувати імпорт до ЄС агропродукції з росії та Білорусі

05:17 | 9.03.2024 / Новини / , /
Перегляди
56
/ Коментарі відсутні

Нижня палата польського парламенту закликала Єврокомісію запровадити обмеження щодо імпорту в ЄС сільськогосподарської продукції з росії та Білорусі.

Резолюція Сейму “Про запровадження санкцій у зв’язку з імпортом російських і білоруських продовольства і сільськогосподарської продукції до Європейського Союзу” ухвалена у четвер, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми закликаємо Єврокомісію внести пропозицію щодо запровадження санкцій у зв’язку з імпортом російського і білоруського продовольства і сільськогосподарської продукції до Євросоюзу”, – йдеться в документі.

У резолюції підкреслюється, що імпорт продовольства і сільськогосподарської продукції з росії і Білорусі продовжує приносити “величезні доходи” виробникам, торговцям і бюджетам цих країн.

“Наш моральний обов’язок – зупинити торгівлю, яка може прямо чи опосередковано сприяти зміцненню спроможності Росії та Білорусі продовжувати війну з Україною, особливо тому, що російський імпорт може включати зерно, вкрадене з окупованих територій України”, – наголошується в документі.

Депутати підкреслюють, що росія продовжує реалізувати свою стратегію використання продуктів харчування як зброї, спричиняючи перебої в постачанні української сільськогосподарської продукції по всьому світу.

“Тому ключовим пріоритетом ЄС має бути продовження підтримки України у відновленні експорту її товарів до країн, які цього найбільше потребують. Торгівля продовольством і сільськогосподарською продукцією не може продовжувати підтримувати жорстокий російський режим і його помічників у Мінську”, – наголошується в документі.

Водночас у Сеймі наголошують на вжитті заходів для захисту чутливих секторів ринку від надмірного імпорту з України і очікують, що Єврокомісія “терміново розпочне роботу, спрямовану на якнайшвидше повернення до застосування у торговельних відносинах з Україною виключно норм, що випливають з Угоди про асоціацію між ЄС та Україною”.

У документі також ідеться про необхідність перевірки положень Європейської зеленої угоди.

Як повідомлялося, раніше прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Варшава офіційно звернеться до Європейської комісії із закликом про повну блокаду на ввезення до Євросоюзу будь-якої агропродукції з росії та Білорусі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця