<

Били і змушували співати гімн рф: про що розповідають викрадені росіянами діти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:42 | 10.04.2023 / Новини / , /
Перегляди
160
/ 1 коментар

Українські діти, яких вдалося повернути з росії, повідомили про побиття та покарання за відмову виконувати російський гімн та згадки про те, що вони українці.

Про це розповіла радниця – уповноважена Президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук у ефірі телемарафону, передає Кореспондет.

“Діти, які повертаються, нічого хорошого не говорять про те, що відбувалося з ними там. Взагалі, це залежить від місць їхнього розташування, тому що когось навіть били… за те, що вони згадували постійно, що вони українці, за те, що вони відмовлялися співати російський гімн, що вони відмовлялися вставати під час російського гімну, що вони відмовлялися співати щоранку “Росія, вперед” або російські тексти тощо”, – сказала Герасимчук.

Вона наголосила, що у росії відбувається тотальна русифікація українських дітей. Юних українців налаштовують проти їхніх батьків, переконуючи, що батьки від них відмовилися і їм не варто повертатися до України, де на них нібито ніхто не чекає.

“І далі в такому дусі – все, що дозволяє хвороблива уява та фантазія росіян говорити дітям”, – наголосила радниця-уповноважена Президента.

За її словами, викрадені росіянами українські діти пережили велику психологічну травму, часто навіть фізичну. Вона навела приклад, що одній дитині в росії робили операцію без достатньої анестезії, дитина плакала і кричала, що їй дуже боляче, але їй говорили терпіти.

Герасимчук розповіла, що зараз немає єдиного механізму повернення дітей, щодо кожної депортованої дитини чи міні-групи здійснюється окремо розроблена операція порятунку. При цьому російська влада ніяк не долучається до повернення дітей або процесу переговорів, а навпаки – постійно переміщає викрадених дітей, не дозволяє їм повідомляти про себе рідних, не допускає до них представників міжнародних організацій та третіх країн.

Раніше у Кабміні повідомили, що росія депортувала з України понад 19 тисяч дітей. Крім того, понад чотири тисячі українських сиріт знаходяться на окупованих територіях.

Нагадаємо, 8-го квітня в Україну повернулася 31 депортована росіянами українська дитина.




один коментар
  1. Що ще можна чекати від цих недорозвинених ,завжди бухих кпцапських ублюдків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 Травня, Неділя