<

Будинок Шарія в Іспанії підпалили коктейлями Молотова

09:33 | 25.10.2023 / Новини / , /
Перегляди
328
/ 1 коментар

В Іспанії підпалили коктейлями Молотова особняк пропагандиста Анатолія Шарія та його родини.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на elDiario.

Після того, як Шарія затримали в Іспанії два роки тому, але пізніше відпустили з-під варти під підписку про невиїзд, він зазнає погроз та переслідування. Проте іспанська судова влада відхилила запит України на його екстрадицію.

Зазначимо, що останній напад на будинок Шарія із застосуванням пляшки із запальною сумішшю стався після того, як на початку жовтня він опублікував розслідування про нібито торгівлю наркотиками в Україні та Європі.

Після цієї публікації Шарій і його сім’я отримали подальші погрози вбивством у соціальних мережах і по телефону. В одному із дзвінків, за словами Шарія, погрожували кинути пляшку із запальною сумішшю у вікно його дитини.

Зазначимо, що Шарій і його дружина Ольга не коментували подію, але судячи з фото в соцмережах, вони у той час перебували у Північній Македонії.

Ще у лютому 2021 року СБУ повідомила про підозру Шарію за ч. 1. ст. 111 (державна зрада) і ч. 1. ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу.

На думку слідчих, Шарій діяв на шкоду нацбезпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що він діяв на замовлення іноземних структур.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота