<

«Будуть палкі дискусії»: нардеп Гузь має сумніви, що Верховна Рада прийме «мовний закон» цього тижня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:11 | 27.02.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Парламентар має сумніви, що 28 лютого закон про мову буде прийнятий. Ігор Гузь висловив надію, що «мовний закон» буде прийнято у березні, оскільки є багато поправок.

Про це в ефірі програми Vox populi заявив народний депутат України Ігор Гузь, – повідомляє ZIK.

Відповідаючи на питання глядача, чи буде цього тижня прийнято закон про мову, нардеп Гузь зазначив, що «мовний закон» є дуже потрібний Україні, однак він сумнівається, що народні депутати зможуть проголосувати за нього до кінця лютого.

«Мені прикро говорити, що сьогоднішнє засідання Верховної Ради було фактично зірване. Недопрацювали майже годину, бо в залі не було 226 депутатів. А це хвороба українського парламенту. Я завжди на будь-яких зустрічах з виборцями, в ефірах телеканалів кажу, що особисто для мене це питання є принциповим. Тому моя явка у парламенті за 4 роки – 99%.

А щодо закону про мову, то в мене є сумніви, що цього тижня він буде прийнятий. Є багато поправок, тому в залі будуть палкі дискусії. Але сподіваюся, «мовний закон» буде прийнято вже у березні», – зазначив народний обранець.

Ігор Гузь додав, що особисто він голосуватиме за «мовний закон», бо вважає, що державна підтримка української мови – це ще один аргумент на відстоювання української незалежності.

«Ми так робили з радіостанціями, де тепер лунає українська музика. Також почали з’являтися українські книжки і фільми. Тому це надважливо, щоби цим нехтувати», – підкреслив гість програми.

Нагадаємо, 4 жовтня 2018 року народні депутати України прийняли за основу проект Закону про забезпечення функціонування української мови як державної № 5670-д.

Під час засідання Погоджувальної ради 25 лютого голова ВРУ Андрій Парубій повідомив, що Рада у четвер, 28 лютого, розпочне розгляд у другому читанні законопроекту про забезпечення функціонування української мови як державної.




один коментар
  1. про який мовний закон він говорить, треба кордони закривати бо окрім поляків та італійців ще й німакам придеться українську мову вивчати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота