<

Британія зупиняє наукову співпрацю з росією

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:20 | 28.03.2022 / Новини / , /
Перегляди
47
/ Коментарі відсутні

Уряд Британії виділяє пакет обсягом 3 млн фунтів стерглінгів на підтримку українських науковців, а також призупиняє співпрацю з російськими університетами і компаніями, що стратегічно важливі для російської влади.

Про це йдеться у заяві уряду, що є у розпорядженні Європейської правди.

«Уряд прийняв рішення призупинити співпрацю, що фінансується з держкоштів, у сфері досліджень та інновацій з російськими університетами та компаніями, які є стратегічно важливими для влади РФ. Наша мета – запровадити заходи, які негативно вплинуть на Росію та осіб і організації, що тісно пов’язані з Кремлем – але не карати окремо взятих російських науковців, які мають доброчесні наукові інтереси», – зазначають у заяві.

За словами міністра науки Джорджа Фрімена, усі виплати за російськими проєктами, що фінансувалися з британських державних коштів, призупиняють, і нових проєктів співпраці не починатимуть. Крім того, Британія закликатиме до такого кроку партнерів у міжнародних проєктах, де вона не є єдиною співпрацюючою стороною.

«Ми також виділяємо пакет обсягом до 3 млн фунтів для підтримки українських науковців, що знаходяться під загрозою. Ми підтримуємо Україну, її демократично обрану владу та хоробрий народ у ці жахливі часи», – зазначив Фрімен.

Інших деталей щодо пакету фінансування для українських науковців наразі не повідомляють.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота
17 Травня, П’ятниця