<

Британія від початку війни допомогла підготувати 60 тисяч українських військових

07:36 | 16.01.2024 / Новини / , , /
Перегляди
22
/ Коментарі відсутні

Велика Британія допомогла підготувати більш як 60 тисяч українських військовослужбовців з початку війни, розв’язаної Росією проти України у 2014 році.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс у своїй промові про оборонні плани країни, передає Укрінформ.

«Ми зібрали близько 10 країн, щоб допомогти Україні тренуватися тут, у Великій Британії. І сьогодні я можу оголосити, що за нашими програмами вже підготовлено більш ніж 60 тисяч українських військовослужбовців з моменту початку вторгнення Росії в Україну в 2014 році», – сказав Шеппс.

За його словами, 2024 рік має стати переломним, а для України це буде рік, коли «може вирішитися доля нації».

«Для світу це буде найдемократичніший рік в історії, коли майже половина населення планети прийде на вибори. А для Великої Британії це також має стати моментом, коли буде вирішено майбутнє нашої національної оборони», – наголосив міністр оборони Великої Британії.

Шеппс також нагадав про створення у грудні минулого року морської коаліції з Норвегією для захисту морського флангу України. Відтоді понад 20 країн-партнерів приєдналися до неї.

Щодо підписаної у Києві безпекової угоди, британський міністр зазначив, що вона передбачає надання Україні військової допомоги на £2,5 мільярда, з яких £200 мільйонів витратять на дрони.

«Тепер ми станемо найбільшим постачальником безпілотників, які будуть вироблятися тут, у Великій Британії, в тандемі з міжнародними партнерами, що допоможе посилити наші можливості безпілотних літальних апаратів і в нас удома», – підкреслив міністр.

Він підкреслив, що підписана з Україною угода – це «набагато більше, ніж просто гроші». Шеппс додав, що документ формалізує британську підтримку України за всім напрямками – від обміну розвідданими до військової підготовки.

Як повідомляли, Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, який прибув 12-го січня з візитом до Києва, провели переговори і підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота