<

Близько 450 українців не можуть залишити Ізраїль і Сектор Газа, – МЗС

05:22 | 11.10.2023 / Новини / , , /
Перегляди
104
/ Коментарі відсутні

Близько 450 українців звернулися до оперативного штабу через неможливість виїхати з Ізраїлю і Сектора Газа.

Про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко в ефірі телемарафону новин, інформує Українська правда.

«Що стосується українців, які звернулися до оперативного штабу у зв’язку із неможливістю залишити Ізраїль через скасування авіарейсів, тут ми маємо цифру близько 300 громадян на території Ізраїлю, а також 150 українців в Секторі Газа, які заявили про бажання виїхати», – сказав він.

Ніколенко додав, що ситуація щодо загиблих чи постраждалих українців не змінилася. Перевіряється інформація щодо можливої загибелі трьох українців: двоє на території Ізраїлю, один на території Сектора Газа.

«Загалом за три доби оперативний штаб МЗС, який був створений для допомоги українцям в Ізраїлі, опрацював понад 700 звернень наших громадян. За минулу добу українські дипломати відшукали 7 українців на півдні країни, які до цього вважалися зниклими. Зараз вони в безпеці.

Також наше посольство допомогло 6 родинам знайти тимчасове житло в Ізраїлі. І також дипломати зараз займаються українським хлопчиком, який також був вчора врятований в зоні бойових дій. Йому надається лікування, психологічна підтримка і готується його повернення до України», – сказав Ніколенко.

Нагадаємо: напередодні Ніколаєнко заявив, що Україні вдалося вивести з ізраїльського міста Сдерот пораненого українського хлопчика. МЗС перевіряє інформацію про загибель двох українців в Ізраїлі та смерть ще одного в Секторі Газа.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота