<

«Блокада продовжується»: у ДПСУ розповіли про ситуацію на українсько-польському кордоні

15:06 | 10.02.2024 / Новини / , , /
Перегляди
125
/ Коментарі відсутні

Станом на ранок, 10-го лютого польські фермери продовжують блокування трьох пунктів пропуску на кордоні з Україною. Йдеться про «Ягодин-Дорогуськ», «Рава-Руська-Гребенне» та «Шегині — Медика».

Про це Андрій Демченко сказав в ефірі телемарафону “Єдині новини”, пише Суспільне.

“Ми бачимо збільшення вантажних транспортних засобів, які очікують на можливість перетину кордону у бік України. Станом на ранок по цих трьом напрямкам у чергах перебуває приблизно 1300 вантажівок. Найбільше — напроти пункту пропуску “Ягодин”, — сказав Демченко.

Водночас речник ДПСУ відмітив, що також спостерігається збільшення кількості вантажівок у черзі на пункті пропуску “Краківець”, хоча там рух транспортних засобів і не блокується. За його словами, це зумовлено тим, що водії обирають для себе оптимальний шлях перетину кордону, адже інші контрольні пропускні пункти заблоковано.

“Станом на ранок на пункті пропуску “Краківець у черзі перебуває понад 800 вантажівок”, — додав він.

Як згодом повідомила Державна прикордонна служба України, рух вантажних транспортних засобів у пункті пропуску “Шегині-Медика” на кордоні з Польщею відновлено.

“Рух вантажівок у пункті пропуску «Шегині-Медика» – відновлено. За отриманою від Прикордонної варти Республіки Польща інформацією, сьогодні об 11:30 завершилася акція протесту перед пунктом пропуску «Шегині-Медика”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на вʼїзд в Україну очікують 220 вантажівок.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 Травня, Середа