<

Біля Євпаторії знищили російську ППО вартістю 1,2 мільярда доларів

13:07 | 14.09.2023 / Новини / , /
Перегляди
187
/ Коментарі відсутні

Військова контррозвідка СБУ та ВМС України цієї ночі повели унікальну спецоперацію біля Євпаторії. Було «відмінусовано» російський комплекс ППО «Тріумф» вартістю 1,2 млрд доларів.

Про це РБК-Україна розповіли джерела в СБУ.

По цілі ефективно відпрацювали безпілотники та ракети «Нептун».

«Спочатку безпілотники СБУ вразили «очі» комплексу – радари та антени. А після виведення з ладу радіолокаційних станцій, підрозділи ВМС двома крилатими ракетами «Нептун» вдарили по пусковим комплексам С300/400 «Тріумф», – розповіло джерело.

Тож, як раніше підкреслював голова СБУ Василь Малюк, «бавовна палала і буде палати».

Джерела у Службі безпеки також говорять, що росіян у Криму очікують нові «сюрпризи».

Що відомо про російський «Тріумф»?

С-400 «Тріумф» – це російська зенітна ракетна система великого і середнього радіуса дії, зенітний ракетний комплекс (ЗРК) нового покоління.

Цей комплекс створений для ураження літаків-розвідників, літаків стратегічної та тактичної авіації, тактичних, оперативно-тактичних балістичних ракет, балістичних ракет середньої дальності, гіперзвукових цілей, встановлювачів перешкод, літаків радіолокаційного дозору і наведення та інших.

Зауважимо, що ці системи росіяни застосовують не тільки як протиповітряну оборону, але і для обстрілів, а оскільки С-400 не призначені для наземних ударів, вони є вкрай неточними та руйнівними.

Вибухи в Євпаторії

Нагадаємо, що цієї ночі у Криму біля Євпаторії лунали гучні вибухи. Очевидці в мережі ділилися кадрами наслідків «бавовни» на яких було видно потужний спалах та пожежу. Місцеві телеграм-канали та ЗМІ звернули увагу, що вибухи лунали в районі, де розміщена військова база.

Натомість російські окупанти традиційно звинуватили в атаці Україну, але відзвітували, що буцімто атаку з 11 БПЛА вони «успішно відбили», чого не було насправді.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок