<

Біля узбережжя США корабель зіткнувся з китом, той загинув

06:16 | 8.04.2024 / Новини / /
Перегляди
268
/ Коментарі відсутні

У США біля узбережжя Вірджинії знайшли північноатлантичного кита, який загинув, ймовірно, через зіткнення з кораблем.

Плаваючу мертву тушу кита 30 березня помітило Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA). Її витягли на берег для розтину та ідентифікували як матір, яка народила шосте дитинча минулої зими. Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

За даними NOAA, маленьке, ще залежне від матері дитинча не бачили відтоді, як воно востаннє плавало з нею поблизу острова Амелія, штат Флорида, в лютому. В агентстві не думають, що воно могло вижити.

Розтин кита, проведений 2 квітня, виявив «катастрофічні травми зі зміщенням хребта і переломами всіх хребців у нижній частині спини, що відповідають травмі від удару корабля», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, цей кит перебуває під загрозою зникнення, особин цього виду залишилося менш як 360, зокрема 70 репродуктивно активних самок.

За даними NOAA, цей кит став 40 жертвою через дії людини, які загрожують виживанню цього виду. Зіткнення з суднами є однією з головних причин.

З 2016 року вчені спостерігають підвищену кількість смертей горбатих китів на Східному узбережжі. Від штату Мен до Флориди загинули понад 200 китів, майже 40% смертей сталися через те, що кити зіштовхнулися з кораблями або заплуталися в мотузках чи сітках у воді.

Раніше цього року NOAA оголосило, що співпрацює з NASA над розширенням використання супутникових міток з метою покращення виявлення китів та зменшення кількості зіткнень із суднами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок