<

Біля гольф-клубу Трампа у Флориді сталася стрілянина: ФБР розслідує інцидент як «очевидний» замах, стрілка затримали

10:08 | 16.09.2024 / Новини / , /
Перегляди
103
/ Коментарі відсутні

15-го вересня виборча кампанія кандидата в президенти США Дональда Трампа заявила, що поблизу місця перебування експрезидента сталася стрілянина, наразі він у безпечному місці.

Про це повідомляє CNN з посиланням на заяву речника кампанії Стівена Ченга, пише Суспільне.

“Президент Трамп перебуває в безпеці після пострілів поблизу нього. Наразі жодних подробиць”, — зазначив він.

Зазначається, що Трамп грав у гольф у Trump International Golf Club у Вест-Палм-Біч. За словами очевидців, місце було негайно заблоковане правоохоронцями.

Секретна служба заявила, що працює з офісом шерифа округу Палм-Біч над розслідуванням захисного інциденту за участю Трампа.

Як пише Reuters, син Трампа, Дональд Трамп-молодший у соцмережі Х, посилався на повідомлення місцевих правоохоронних органів, що автоматичну зброю AK-47 було виявлено в кущах і підозрюваного затримано. Однак агентство не змогло перевірити належність акаунта синові експрезидента.

Пізніше з’явилася інформація, що постріли лунали за межами гольф-клубу, в якому перебував Трамп.

“Двоє людей обмінялися пострілами за межами поля для гольфу Trump International Golf Course у Вест-Палм-Біч. Ті, хто стріляв, цілилися один в одного, стрілянина не була спрямована на Трампа”, – написав американський журналіст Джонатан Лемір.

New York Post також повідомляє, що Трампові нічого не загрожувало, стрілянина сталася в районі за межами клубу, який відомий високим рівнем злочинності.

За даними джерел CNN, поінформованого про інцидент, колишній президент США Дональд Трамп пересувався між п’ятою та шостою лунками на своєму гольф-полі у Південній Флориді, коли стався інцидент.

Підозрюваний перебував на декілька лунок попереду колишнього президента. Секретна служба відкрила вогонь по підозрюваному як захисний захід, повідомило джерело. Трамп грав у гольф з донором Стівом Віткоффом, коли стався інцидент.

ФБР заявило, що виїхало до Вест-Палм-Біч у Флориді та “розслідує ймовірний замах на вбивство” колишнього президента Дональда Трампа. Підозрюваного затримала місцева поліція після того, як на полі для гольфу Трампа у Вест-Палм-Біч були зроблені постріли.

За словами шерифа, пише ВВС, з кущів, де бачили підозрюваного, було вилучено гвинтівку “типу АК-47”, приціл, два рюкзаки та камеру GoPro.

Віцепрезидентка США Камала Гарріс відреагувала на спробу замаху на Дональда Трампа.

“Мене поінформували про повідомлення щодо пострілів, які пролунали поблизу колишнього президента Трампа та його майна у Флориді, і я радий, що він у безпеці. Насильству немає місця в Америці”, — написала Гарріс у соцмережі Х.

У The New York Times ідентифікували підозрюваного як 58-річного Райана Веслі Роута з Гаваїв, посилаючись на неназваних представників правоохоронних органів.

Зазначається, що після того, як агенти побачили ствол гвинтівки на відстані приблизно 365-457 метрів від Трампа під час очищення території від потенційних загроз перед його грою, вони вступили в сутичку зі стрільцем і випустили принаймні чотири постріли близько, розповів шериф округу Палм-Біч Рік Бредшоу на пресконференції.

Стрілець кинув свою гвинтівку, два рюкзаки та інші речі і втік на чорному автомобілі Nissan. Шериф зазначив, що свідок бачив стрільця і зумів сфотографувати його автомобіль та номерний знак.

“Секретна служба зробила саме те, що потрібно було зробити”, — додав Бредшоу.

Після того, як підозрюваний втік з місця події, правоохоронці оголосили попередження для усіх агентств штату з інформацією про його автомобіль, що дозволило заступникам шерифа в сусідньому окрузі Мартін затримати підозрюваного на трасі I-95.

“Зараз ми маємо когось під вартою”, — сказав Бредшоу, який не розкрив особу підозрюваного і не надав деталей щодо можливого мотиву.

Президент Байден відреагував на новину про можливий замах на Дональда Трампа. Він доручив і надалі забезпечувати Секретну службу всіма необхідними ресурсами, можливостями та захисними заходами для забезпечення подальшої безпеки колишнього президента Трампа.

“Моя команда поінформувала мене про розслідування федеральними правоохоронними органами можливого замаху на колишнього президента Трампа. Підозрюваний перебуває під вартою, і я віддаю належне роботі Секретної служби та їхнім партнерам у правоохоронних органах за їхню пильність і зусилля з забезпечення безпеки колишнього президента та людей навколо нього. Я радий, що колишній президент не постраждав. Ведеться активне розслідування цього інциденту, поки правоохоронці збирають більше деталей про те, що сталося. Як я вже неодноразово казав, у нашій країні немає місця політичному насильству чи будь-якому насильству взагалі, і я доручив своїй команді й надалі забезпечувати Секретну службу всіма необхідними ресурсами, можливостями та захисними заходами для забезпечення подальшої безпеки колишнього президента”, — йдеться у повідомленні.

Що відомо про замах на Дональда Трампа

Ввечері у суботу, 13 липня, коли Дональд Трамп виступав перед прихильниками в місті Батлер, штат Пенсильванія, невідомий відкрив вогонь.

Трамп майже відразу схопився за праве вухо і пригнувся під трибуну. Його закрили собою співробітники Секретної служби, які потім вивели його зі сцени. Пізніше Трамп повідомив, що куля пробила верхню частину його правого вуха.

Унаслідок стрілянини загинув один із глядачів, ще двоє дістали важкі поранення, повідомила Секретна служба.

20-річного стрільця Томаса Крукса убили, нині мотиви замаху невідомі. За даними Секретної служби, він кілька разів вистрілив у бік сцени з даху за межами місця проведення мітингу. Стрілянину розцінюють як замах на Трампа.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Вересня, Четвер
18 Вересня, Середа