<

Біля берегів Румунії знайшли невідомий морський дрон

22:04 | 6.04.2024 / Новини / /
Перегляди
157
/ Коментарі відсутні

Біля румунських берегів у Чорному морі виявили загадковий морський дрон з потужною боєголовкою.

Про це інформує Мілітарний.

Стверджується, що на морському дроні виявили кириличні літери, які можуть говорити про російське чи українське походження.

Спочатку два дні тому румунські прикордонники помітили у морі в районі населеного пункту Тузла перевернутий човен. На місце викликали судно морської рятувальної служби Румунії, яке відбуксувало знахідку у порт Констанци, де її почали обстежувати фахівці різних служб.

Обізнані з розслідуванням джерела повідомили, що це – колишній катер пошуково-рятувальної служби вагою близько 3 тонн, який переробили для якихось військових цілей.

У носовій частині виявили антену для глушіння сигналів, поруч міг бути прикріплений вибуховий пристрій.

Човен відвезли на військовий полігон у Капу Мідія та потім підірвали. Після планованого вибуху місцеві жителі були налякані, а сильну ударну хвилю відчули усі жителі району. Представники армії підтвердили, що це були наслідки вибуху морського безпілотника.

«Удар був настільки сильний, що звукова хвиля дійшла до Констанци», – розповідають у ЗМІ Румунії.

Такий вибух може свідчити про те, що безпілотник мав потужну бойову частину.

Цей безпілотник нагадує жорсткий надувний човен (RIB), призначений раніше для рятувальних робіт (частково залишився червоний колір), перепрофільований на безекіпажне надводне судно з потужною боєголовкою.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа