<

Білорусь готується до спрощення візового режиму з Євросоюзом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:38 | 21.09.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Влада Білорусі завершила підготовку угод з Євросоюзом про спрощення візового режиму й реадмісію – згоду держави на прийом своїх громадян, яким відмовлено у в’їзді в ЄС, назад на свою територію.

Про це інфомує Радіо Свобода.

Таке рішення ухвалив президент Олександр Лукашенко, 20 вересня. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ Білорусі Анатолій Глаз.

Відомство називає рішення «непростим» і пояснює його прагненням глави держави полегшити «міжлюдські й ділові контакти», а також забезпечити громадянам Білорусі мобільність.

Влада Білорусі очікує від європейських партнерів сигналу «про завершення необхідних процедур з їхнього боку». Документи повинні бути ратифіковані Національними зборами Білорусі і схвалені Європейським парламентом.

Угода про спрощення візового режиму з ЄС передбачає зниження вартості оформлення шенгенської візи з 60 до 35 євро. Рішення про її видачу, згідно з документом, ухвалюється протягом 10 днів.

Повідомлення про підготовку угоди між Білоруссю і ЄС вже прокоментував Кремль. Речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков назвав це внутрішньою справою Білорусі і заявив, що вона не повинна позначитися на інтеграційних процесах із Росією.

Для громадян країн ЄС, які прибувають до Білорусі через аеропорт Мінська, в 2017 році запроваджений безвізовий в’їзд на термін до 30 днів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Липня, Субота
26 Липня, П’ятниця