<

Батькам загиблого Героя з Локач Вадима Гаврисюка вручили нагороду сина

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:17 | 31.03.2023 / Новини / , , /
Перегляди
483
/ Коментарі відсутні

Орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня нагородили загиблого Героя з Локач Вадима Гаврисюка.

Про це пише газета “Селянське життя“.

29-го березня під час чергової сесії Локачинської селищної ради, представники Першого відділу Володимир-Волинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки спільно з селищним головою Богданом Іусом вручили нагороду загиблого Героя його батькам – Василю та Орисі Гаврисюкам.

Вадиму Гаврисюку з Локач назавжди 24 роки. Він загинув 31 жовтня 2022 року.

На війні загинув захисник України Вадим Гаврисюк з Локач

Змалку Вадим мріяв про військову службу. Після навчання у Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою, вступив на навчання до Одеської військової академії, яку закінчив у 2020 році з відзнакою. У жовтні 2020 – липні 2021 року брав участь у військових діях в ООС на сході України.

Під час військової служби здійснив близько 40 стрибків з парашутом та отримав посвідчення інструктора повітрянодесантної підготовки, неодноразово брав участь у військових парадах.

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну перебував на передовій, брав участь у бойових діях на Київщині: в Чорнобилі, Гостомелі, Бучі, Ворзелі, Ірпені. Пізніше – на Херсонщині та Донеччині. Під селом Богородичним Краматорського району отримав поранення.

Указом Президента України 4-го квітня 2022 року був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Після лікування брав участь у боях під Сватовим в Луганській області де й загинув.

Указом Президента України від 4-го серпня 2022 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі старшого лейтенанта ЗСУ Вадима Васильовича Гаврисюка відзначено орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня.

Також на сесії депутати Локачинської селищної ради перейменували вулицю в Локачах, де проживав Герой з батьками, на вулицю Вадима Гаврисюка.

Всіх, хто хоче підтримати родину захисника, просять підписати петицію про присвоєння військовослужбовцю Десантно-Штурмових Військ, Командиру Десантно-Штурмової роти, старшому лейтенанту Гаврисюку Вадиму Васильовичу звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Нагадаємо, рідні просять проголосувати за петицію про присвоєння звання Героя України загиблому військовому Вадиму Гаврисюку з Локачинської громади




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота