<

Батькам полеглого захисника Віталія Дідика з Іваничівської громади вручили орден «За мужність»

21:12 | 30.08.2023 / Іваничі, Новини / , , /
Перегляди
2396
/ Коментарі відсутні

Батькам полеглого захисника із села Мишів Іваничівської громади Віталія Дідика вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Нагадаємо, 27-річний житель села Мишів Іваничівської громади Віталій Дідик загинув 14-го травня 2022 року в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання.

Військовий за час служби проявив себе як мужній та відважний воїн, тож за свій героїзм і був удостоєний нагороди, але, на жаль, посмертно. Відповідний указ про присвоєння ордену «За мужність» ІІІ ступеня Віталію Дідику за особисту мужність і самовіддане служіння Батьківщині, захист її суверенітету і територіальної цілісності Президент України Володимир Зеленський підписав ще 1-го травня. Однак нагороду батькам Героя Миколі Степановичу і Валентині Павлівні передали лише 30-го серпня під час чергової сесії селищної ради.

Свої глибокі співчуття, слова подяки та підтримки сім’ї загиблого висловив Начальник Третього відділу Володимир- Волинського РТЦК та СП підполковник Сергій Маринець.

Він визнав, що жодна військова відзнака і людська шана не повернуть згорьованій матері сина. Передаючи батькам Віталія орден, Сергій Маринець подякував їм за те, що виховали Героя.

“Цей військовий, будучи учасником АТО, з перших днів повномасштабного вторгнення прибув у військомат і знову пішов захищати Україну. Справжній воїн і патріот, який любив свою країну. Він служив за контрактом розвідником розвідувального відділення розвідувального флоту механізованого батальйону однієї з військових частин. На жаль, загинув 14-го травня 2022 року в результаті ворожого обстрілу під час виконаня бойового завдання щодо захисту України в Запорізькій області.

Микола Степанович і Валентина Павлівна, хочу схилити голову перед вашим сином подякувати за виховання справжнього воїна і патріота. Ми завжди будемо пам’ятати Вашого сина. Герої не вирають, вони завжди будуть з нами, в наших серцях”, – наголосив він.

Герой до останнього подиху зберігав вірність військовій присязі та українському народові. Його ім’я навіки вписане в історію України!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 Травня, Понеділок