<

Батько Катерини Гандзюк запросив Зеленського на акцію “Рік без Каті”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:11 | 1.11.2019 / Новини / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Батько загиблої активістки, радника мера Херсона Катерини Гандзюк Віктор запросив президента України Володимира Зеленського відвідати акцію “Рік без Каті”, яка відбудеться 4-го листопада біля будівлі Офісу президента.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

“4-го листопада минає рік, як не стало Каті (…) Рік, за який жоден із організаторів та замовників жорстокого і цинічного вбивства не був покараний. Не покарані і ті, хто покривав злочин. В день смерті Каті о 19:00 по всій Україні та усьому світі пройде акція. Приходьте, я чекатиму вас на акції біля Офісу президента. Вшануйте разом з нами світлу пам’ять Каті. Покажіть, що ви на нашому боці, а не із знахабнілими регіональними елітами”, – йдеться у відеозверненні, оприлюдненому на сторінці Гандзюка у фейсбуці.

https://www.facebook.com/100007515160271/videos/2365537180373431/

Акцію “Рік без Каті” анонсують і в Луцьку.

Нагадаємо, 31-го липня 2018-го року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою активістку Катерину Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медзакладу Києва.

4-го листопада жінка померла.

Було затримано п’ятьох підозрюваних у замаху на Гандзюк, зокрема чоловіка, зафіксованого на відео з камер спостереження як покупця сірчаної кислоти.

У лютому 2019-го року Шевченківський районний суд Києва продовжив до 3-го липня терміни досудового розслідування в кримінальному провадженні щодо вбивства Гандзюк за підозрою голови Херсонської облради Владислава Мангера, помічника народного депутата Ігоря Павловського, екс-учасника АТО Сергія Торбіна і Олексія Левіна (Москаленка) в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 (види співучасті), п. п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

7-го травня Генпрокуратура України затвердила і направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно п’яти осіб, обвинувачених у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть Гандзюк.

6-го червня Покровський районний суд Дніпропетровської області затвердив угоду зі слідством п’ятьох обвинувачених і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі (різні терміни).

22-го жовтня генеральний прокурор України Руслан Рябошапка пообіцяв за кілька місяців продемонструвати результати розслідування кримінального провадження про вбивство Гандзюк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя