<

Австралія ввела нові санкції проти росії

17:18 | 20.07.2023 / Новини / , /
Перегляди
35
/ Коментарі відсутні

Уряд Австралії запровадив нові санкції проти 45 фізичних і юридичних осіб рф.

Про це повідомляється у заяві глави МЗС Австралії Пенні Вонг, пише Суспільне.

“Сьогоднішні санкції підкреслюють відданість Австралії співпраці з партнерами, щоб підтримувати тиск на Росію та тих, хто підтримує її незаконну та аморальну війну. Режим санкцій Австралії проти Росії відображає нашу підтримку народу України, суверенітету та територіальної цілісності країни”, — заявила посадовиця.

Обмежувальні заходи спрямовані проти 35 організацій російського оборонного, технологічного та енергетичного секторів, а також 10 людей, серед яких — російські міністрів і високопосадовців та високопоставлені військові у Білорусі.

Під нові санкції потрапили російські компанії, що постачають передові технології, електроніку та обладнання для Збройних сил росії. А також ті, що займаються атомною енергетикою та видобутком ресурсів в Арктиці.

Також санкції застосовані проти першого віцепрем’єра росії Андрія Бєлоусова і віцепрем’єра Дмитра Чернишенка. Під санкції потрапили основні російські оборонні підприємства, включно з найбільшим російським виробником військових вертольотів і його генеральним директором, а також білоруські високопосадовці, які загрожують суверенітету та територіальній цілісності України.

Станом на зараз Австралія застосувала санкції проти понад 1100 осіб та організацій, які підтримують вторгнення рф в Україну.

17-го липня уряд Великої Британії запровадив санкції щодо 14 росіян, зокрема, обмежувальні заходи застосували проти 11 осіб, причетних до примусової депортації українських дітей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота