<

Авіакатастрофа з керівництвом МВС у Броварах: слідчі наразі не мають підтвердження диверсії

18:33 | 31.07.2023 / Новини / , /
Перегляди
311
/ Коментарі відсутні

У справі падіння гелікоптера у Броварах із керівництвом МВС України на борту наразі не має підтвердження версій про посягання на життя державних діячів або диверсію. Утім, остаточні висновки слідчі мають повідомити найближчим часом.

Про це сказав генпрокурор Андрій Костін, пише Громадське.

Наразі розслідування ще триває. Його проводять фахівці з міжвідомчої слідчої групи у складі головних слідчих управлінь ДБР і СБУ. Офіс генпрокурора здійснює процесуальне керівництво. До роботи також залучили спеціалістів компанії Airbus Helicopters, фахівців з Міністерства оборони, Нацполіції й Нацгвардії України.

Завдяки допомозі французьких партнерів з компанії Airbus правоохоронці дешифрували бортові самописці. А на основі зібраних даних зробили 3-D моделювання польоту.

Правоохоронці вже зібрали всі необхідні технічні документи, завершується проведення необхідних експертиз.

Нагадаємо, слідчі Служби безпеки України розглядали кілька версій трагедії, серед яких: порушення правил польоту, технічна несправність гелікоптера, умисні дії щодо знищення транспортного засобу.

Костін зазначив, що на початку розслідування висунули чотири основних версії:

  • замах на життя державних діячів, включно з диверсією;
  • збиття літального апарата;
  • конфліктна ситуація на борту судна;
  • помилка пілота, технічна несправність судна, неналежна організація планування польоту, недотримання правил польотів, складні погодні умови.

«Попередньо можу сказати, що версії, пов’язані з диверсією або посяганням на життя державних діячів, не знайшли свого підтвердження. Про остаточні висновки за результатами досудового розслідування ми повідомимо найближчим часом», — сказав він.

Нагадаємо, у результаті падіння гвинтокрила у Броварах на Київщині вранці 18-го січня загинули міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його заступник та держсекретар. Загалом 14 жертв, серед яких 1 дитина




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя