<

Атаками по дунайських портах росіяни зіпсували 40 тисяч тонн зерна

01:23 | 3.08.2023 / Новини / , , /
Перегляди
98
/ Коментарі відсутні

Росіяни за допомогою іранських дронів атакували інфраструктуру портів Дунайського кластера. Пошкодили майже 40 тисяч тонн продукції, яку очікували країни Африки, Китай, Ізраїль.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у фейсбуці.

За його словами, росіяни завдали ударів по складах та елеваторах із зерном, яке знаходилось у портах Дунайського кластера. Пошкодили майже 40 тисяч тонн продукції, яку очікували країни Африки, Китай, Ізраїль. Найбільших руйнувань зазнав порт Ізмаїл.

Також пошкодили морський вокзал та інфраструктуру Українського Дунайського пароплавства – ключового українського вантажоперевізника на Дунаї.

«Світ має чинити опір. Атаки на українські порти – загроза світу. Ми здатні захистити себе, наші сили ППО вміють ефективно застосовувати зброю. Нам потрібно її більше. Кожна установка – збережене життя. Швидкість та рішучість – це доля сильних», – додав Кубраков.

Як повідомлялось, ціни на пшеницю на Чиказький біржі підскочили на 4 % після атаки росії на порт Ізмаїл у ніч на 2 серпня. Пізніше вони зросли ще приблизно на 2,5 %. Трейдери стурбовані ударом по глобальних поставках через витіснення України з ринку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця