<

Андрій Шевченко став тренером італійського футбольного клубу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:54 | 8.11.2021 / Новини / , /
Перегляди
353
/ 1 коментар

Колишній наставник збірної України розпочинає клубну роботу. Андрій Шевченко став головним тренером Дженоа.

Як і очікувалося, 45-річний Шевченко призначений новим наставником “грифонів” замість звільненого Давіде Баллардіні. Угода з українським фахівцем розрахована до 30-го червня 2024 року. Про це повідомляє офіційний сайт Дженоа, – передає Футбол 24.

Раніше італійські ЗМІ стверджували, що Андрій Шевченко зароблятиме 1,8 млн євро за рік. Американські власники генуезького клубу (компанія “777 Partners”), які 15-го листопада офіційно розпочнуть свою роботу в Дженоа, раніше розглядали кандидатуру Андреа Пірло, але в підсумку зупинили свій вибір на його ексодноклубнику по Мілану.

Це перший досвід клубної роботи в тренерській кар’єрі Шевченка. Раніше Андрій Миколайович працював лише у збірній України. Перед Євро-2016 він став асистентом Михайла Фоменка, після відставки якого очолив національну команду. Під керівництвом Шевченка збірна України вийшла на чемпіонат Європи-2020, на якому кваліфікувалася до чвертьфіналу. На початку серпня тренер оголосив про завершення свого контракту з УАФ і залишив посаду наставника “синьо-жовтих”.

Після 12-ти турів Серії А Дженоа набрала 9 очок, здобувши лише одну перемогу. “Грифони” перебувають поблизу зони вильоту. Зауважимо, що Дженоа – це команда з понад столітньою історією. Саме “грифони” стали першими чемпіонами Італії, а загалом здобули дев’ять Скудетто. Більше лише у Ювентуса та міланських грандів.

Першим офіційним матчем Шевченка у статусі головного тренера Дженоа стане домашній поєдинок проти Роми, яку очолює Жозе Моурінью – екс-наставник українця в Челсі. Гра запланована на 21 листопада.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя