<

Актор Кравченко і співак Shaman: Мінкульт поповнив список осіб, що загрожують нацбезпеці, ще двома іменами

03:22 | 27.12.2023 / Новини / , /
Перегляди
163
/ Коментарі відсутні

Міністерство культури та інформаційної політики внесло до списку осіб, що загрожують нацбезпеці України, ще двох росіян. Тепер у списку перебуває 213 осіб.

Про це йдеться у відповіді Мінкульту на запит “Інтерфакс-Україна”, пише Суспільне.

До переліку внесли:

  • актора Олексія Кравченка;
  • співака Ярослава Дронова, який виступає під псевдонімом Shaman.

Дронов їздив на окуповану Херсонщину. Там він виступав перед російськими військовими та навіть зняв відео на одну зі своїх пропагандистських пісень.

Кравченко знімався у фільмах “9 рота”, “Солнцепьок”, “Наш спецназ”, серіалами “Бригада”, “Спецназ”. Зокрема, у стрічці “Солнцепьок” йдеться про те, як українська армія нібито нападає на Донбас і розв’язує війну. Цей фільм, а також акторів та творчу групу Мінкульт вніс у список ще у 2021 році, але пізніше Кравченка звідти прибрали нібито на підставі звернення СБУ.

Також у МКІП додали, що протягом 2023 року жодну особу з цього переліку не прибирали.

Список осіб, які загрожують нацбезпеці, створили 8-го серпня 2015 року — тоді в нього додали 14 осіб.

Перебування в цьому списку означає введення в дію певних обмежень. Наприклад, Держкіно відмовляє у виданні державного посвідчення або припиняє дію посвідчення на показ фільмів, учасником якого є особа з переліку.

У 2022 році до переліку внесли чотирьох росіян: Володимира Соловйова, Дмитра Кисельова, Анну Семенович і Дмитра Пучкова. Водночас прибрали зі списку російського гумориста Максима Галкіна.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер