<

Адміністрація президента США розсекретила частину документів про вбивство Джона Кеннеді

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:15 | 16.12.2021 / Новини / , , /
Перегляди
335
/ Коментарі відсутні

Адміністрація Байдена оприлюднила частину раніше засекречених документів, пов’язаних із розслідуванням убивства 35-го президента США Джона Кеннеді в 1963-му році.

Документи розміщені у відкритому доступі на сайті Національних архівів США, передає Укрінформ.

Зазначається, що управління Національних архівів і документації продовжує обробляти раніше засекречені записи, пов’язані з убивством Джона Ф. Кеннеді, – і частина з них публікується зараз.

Це робиться на виконання розпорядження президента Джо Байдена керівникам виконавчих органів уряду США, що вимагає публікацію документів, які можна оприлюднити, до 15-го грудня 2021-го року.

За попередніми оцінками, нинішня публікація документів, які частково відредаговані (затушовані), ймовірно, не містить інформації, що могла б істотно змінити розуміння обставин, пов’язаних зі смертю 35-го президента США.

Водночас не виключається, що це викличе чергову хвилю дебатів навколо подій майже 60-річної давнини.

Нагадують, що Джон Фіцджеральд Кеннеді був обраний президентом США в 1960-му році. 22-го листопада 1963-го року під час поїздки до Далласа (штат Техас) він був застрелений в автомобілі.

Офіційно обвинувачення у вбивстві висунуті Лі Харві Освальду, однак в американському суспільстві циркулюють різноманітні версії, у тому числі стосовно причетності до вбивства спецслужб США.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер