<

Верховний Суд поставив крапку щодо вбивства водія «Blablacar»: засуджений відбуватиме довічне покарання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:07 | 8.12.2021 / Новини / , /
Перегляди
725
/ Коментарі відсутні

7-го грудня Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду розглянув касаційні скарги на судові рішення щодо засудженого, який навесні 2016 року, попередньо змовившись з іншою особою, з корисливих мотивів умисно вбив водія «Blablacar» (пункти 6, 12 ч. 2 ст.115 КК України).

За вчинені кримінальні правопорушення засуджений отримав довічне позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. Це покарання залишене в силі Верховним Судом.

Відповідно до вироку Києво-Святошинського районного суду Київської області від 28-го травня 2019 року, залишеного без зміни ухвалою Київського апеляційного суду від 7-го червня 2021 року.

Фігурант цього кримінального провадження був також визнаний винуватим у розбої – нападі на водія з метою заволодіння його майном, поєднаним із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 187 КК України), незаконному заволодінні автомобілем потерпілого (ч. 3 ст. 289 КК України), підробленні та використанні офіційних документів (частини 1, 4 ст. 358 КК України), незаконному поводженні з вогнепальною зброєю та бойовими припасами (ч. 1 ст. 263 КК України).

Що сталось?

4-го квітня 2016 року, зник львів’янин Тарас Позняков. Того дня хлопець поїхав на власній машині до Києва, взявши з собою двох попутників, яких знайшов через популярний інтернет-сервіс BlaBlaCar, пише zaxid.net.

Востаннє того дня автомобіль Тараса марки Audi A6 зафіксували камери спостереження у селі Бобриця під Києвом.

На момент перебування автомобіля в Бобриці зв’язок із Тарасом Позняковим обірвався. Того ж дня Ольга Король-Познякова звернулась до поліції з приводу зникнення сина. Вже через кілька днів хлопця оголосили в розшук.

Приблизно через тиждень після зникнення авто львів’янина знайшли в одному з гаражних кооперативів у Києво-Святошинському районі.

В українському представництві BlaBlaCar заявили про співпрацю зі слідством та надання всієї інформації, яка може бути корисна для розшуку справжніх попутників львів’янина.

Поліція встановила підозрюваних

Пізніше слідчі встановили, що з Тарасом Позняковим до Києва їхали двоє людей:

Дмитро Голуб, 18-го листопада 1979 року народження, уродженець Російської Федерації, житель Чернівців, перебуває у розшуку за пограбування. Відомо, що він впродовж 12 років переховувався під документами на ім’я Віктора Пилипчука.

Луан Кінгісепп, 23-го березня 1991 року народження, уродженець та громадянин РФ, житель Макіївки Донецької області.

За однією з версій слідства, Голуб і Кінгісепп навмисно приїхали з Києва у Львів, аби дорогою заволодіти автомобілем, який побачили в оголошенні на BlaBlaCar. Для цього вони взяли з собою автоматичний пістолет ТТ.

Внаслідок вибуху саморобної вибухівки у київській квартирі загинув 28-річний громадянин Росії Луан Кінгісепп, якого розшукували за вбивство львів’янина, водія BlaBlaCar Тараса Познякова, що зник три роки тому.

Дмитро Голуб, якого у травні 2019 року визнали винним у вбивстві львів’янина, відбуватиме довічне покарання.

Раніше відомо, що Києво-Святошинський суд Київської області оголосив вирок екс-бійцю “Правого сектора” Дмитру Голубу, якого підозрювали у викраденні львів’янина Тараса Познякова, водія BlaBlaCar.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя