<

Волонтерка з Павлівської громади Юлія Мацюк отримала почесні відзнаки за допомогу ЗСУ

13:10 | 30.08.2024 / Іваничі / , , , /
Перегляди
643
/ Коментарі відсутні

Волонтерка з Павлівської громади Юлія Мацюк, яка допомагає військовим на передовій з перших днів війни, отримала почесні відзнаки: нагрудний знак «За сприяння війську» та медаль «Хрест Свободи».

Нагадаємо, Юля Мацюк із села Радовичі Павлівської громади більшість свого часу присвячує допомозі тим, хто цього найбільше потребує. У волонтерську допомогу вона включилася практично з першого дня повномасштабної війни з росією. За цей час жінка допомогла багатьом підрозділам ЗСУ, зокрема, 128, 93, 82, 72 і 100 бригадам та 50, 51 й 55 батальйонам, київській розвідці й ГУР, пораненим військовим в госпіталях та переселенцям, які через бомбардування їхніх домівок залишились “голі, босі”.

Волонтерка з допомогою небайдужих відправила декілька сотень посилок на фронт, закрила чимало зборів і придбала багато важливих спецзасобів, про які просили бійці. Юля намагається закрити кожен запит, який надходить до неї. А їх з кожним днем стає все більше.

Днями за жертовність, добре серце і небайдужість до долі рідної країни та військових, які захищають її незалежність і цілісність, Юлю відзначили почесними нагородами. Зокрема, вона отримала нагороду від командування легендарного оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» – нагрудний знак «за підтримку військ». Цю відзнаку вручають за значний особистий внесок у наданні всебічної допомоги підрозділам Збройних Сил України й активну волонтерську діяльність.

Також волонтерка з Павлівської громади отримала церковну відзнаку Медаль «Хрест Свободи» від предстоятеля Православної церкви України Епіфанія. Цією відзнакою нагороджують за жертовне служіння задля збереження Божого дару свободи та незалежності.

У коментарі БУГу Юля Мацюк розповіла, що з угрупуванням “Таврія” працює вже давно, починаючи з 2022 року і регулярно відправляє їм допомогу. Однак відзнака від них стала для неї приємним сюрпризом. Так само волонтерка вже майже три роки співпрацює з Дніпровською єпархією ПЦУ. І навіть подавала жителів Волині і Львівщини, які багато допомагають ЗСУ, до нагородження Медалі “Хрест Свободи”. Але нагорода для неї самої виявилась зовсім неочікуваною.

“У нас в Дніпрі є військовий проєкт, який допомагає військам на всіх лініях фронту. Зараз ми передаємо туди посилки з Литви та Німеччини. Зокрема з Литви – це велика кількість антидронових сіток, засоби гігієни та продукти харчування. Із допомогою з Німеччини, то тут ми співпрацюємо з іваничівським благодійним фондом “Незабудка”. Також відправляються продуктові набори для внутрішньо-переміщених сімей, що наразі знаходяться на Дніпропетровщині.

А що стосується відзнаки від Епіфанія, то я дуже давно знаю капелана, який з 2014-го року на війні. А почала активно співпрацювати від початку повномасштабного вторгнення росії в нашу країну. Я часом просила, щоб вони надали нагороди людям, які постійно допомагають мені збирати і відправляти допомогу військовим. Бо я знаю багатьох підприємців та й звичайних людей з Волині і Львівщини, які дуже багато фінансово допомагають ЗСУ. Наприклад, Галина Дзеньків з Іванич. Тому з Дніпровською єпархією я співпрацюю теж давно. З мого подання Медаль “Хрест Свободи” отримав фонд “Незабудка” з Іванич та власник Павлівського пивзаводу Юрій Пікута, бо це люди, які ніколи не відмовляють мені в допомозі”, – розповіла Юля.

Волонтерка зауважила, що працює не задля відзнак і нагород, але не приховує, що позитивні відгуки чути завжди приємно. До того ж для неї це стимул працювати і допомагати військовим ще більше. Наразі вона та її команда опікуються близько 60-70 батальйонами ЗСУ, яким передають автівки, «медеваки» – медичні спецавтомобілі для евакуації та мобільні стабілізаційні пункти. А також облаштовує на Львівщині рекреаційно-реабілітаційний центр для військових.

“Для мене ці нагороди не є чимось таким високим. Для мене не є ціллю – заробити щось. Зараз я допомагаю і намагаюсь забезпечити усім необхідним близько 60-70 батальйонів ЗСУ. Ми їм передаємо автомобілі, “медеваки”, стабілізаційні пункти. Зокрема, вже три таких автомобілі, укомплектовані стабілізаційними пунктами, вже передали на передову. Зараз з підприємцями Львова працюємо над рекреаційно-реабілітаційним центром для військових, співзасновником якого я є. Це буде центр з лікувальними басейнами, який буде обладнаний реабілітаційними тренажерами”, – повідомила Юля Мацюк.

Волонтерка наголосила, що хоча на додатках до нагород є саме її прізвище, але вони стосуються не лише її, але й усіх членів її команди і тих людей, хто допомагав, допомагає і буде допомагати нашим захисникам, наближаючи Перемогу. За її словами, відзнаки показують, що вона все робить правильно, хто що б не казав.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Вересня, Понеділок