<

60 засуджених з окупованої території «ЛНР» передали для відбування покарання в Україну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:49 | 21.03.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

20 березня представники окремих районів Луганської області (ОРЛО) передали 60 засуджених з окупованої території для продовження відбування покарання на підконтрольній українській владі території.

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Фейсбуці.

У лютому вже забирали 33 засуджених, а в грудні минулого року 42.

“За останні три місяці нам вдалося перемістити з непідконтрольної Уряду України території Луганської області 135 ув’язнених, 22 з яких вже звільнено у зв’язку із закінченням строку відбування покарання,” – зазначила Денісова.

https://www.facebook.com/denisovaombudsman/videos/629521790816700/

4 особи, у тому числі жінка, серед 60-ти переміщених сьогодні осіб – перебували більш ніж 9 років в пенітенціарних закладах на тимчасово окупованій території Луганської області без рішення суду. Тобто, їх вину не було доведено у законному порядку.

Це є грубим порушенням їх прав на справедливий суд.

“Ми продовжуватимемо роботу з переміщення громадян України, які виявили бажання відбувати покарання на вільній території і тих, чиї строки ув’язнення сплили,” – йдеться у дописі.

Наступний візит до Луганської області сплановано на кінець квітня. Планують знову забрати 60 ув’язнених.

Крім того, під час передачі ув’язнених сторони обговорили питання щодо можливості передачі засуджених, адреса реєстрації яких зазначена на території непідконтрольній українському Уряду або на території тимчасово окупованого Криму.

“Також, акцентувала увагу, щоб перш за все було розглянуто звернення тих громадян, які спрямовано безпосередньо мені, як Уповноваженому з прав людини в Україні,” – додала Денісова.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа
30 Квітня, Вівторок