<

56-річна волинянка добровільно пішла в ЗСУ, аби смачно годувати військових 

12:40 | 14.11.2023 / Новини / /
Перегляди
1828
/ коментарі 2

Кухар медичної роти Волинської бригади тероборони Оксана Віннік у ЗСУ лище чотири місяці, але для військових вже стала як мама. У військо прийшла з позивним «Гуцулка Ксеня», а у підрозділі її почали називати «Валіде», адже та постійно тішить військовими смаколиками. Жінка працює у медичній роті і годує поранених. 

Її історію розповіли у сюжеті Еспресо, пише ВСН.

«Наші бійці приходять поранені, замучені, от мені й хочеться хоч чимось їм допомогти. Наваримо їм їсти по-домашньому. Вони ж тут і молоді, і старші, але вони вже замучені дуже сильно, а я хоч чимось допоможу. Мені 56 років, дітей маю, онуків маю, що ж я буду вдома сидіти», – розповідає Оксана Віннік. 

Жінка пішла до війська, коли побачила потребу кухарів у бригаді. Але тоді не думала, що доведеться офіційно вступати до лав ЗСУ. Жінка розповіла, що чоловік її підтримав, але, напевно, не вірив, що дружина пройде всі комісії. Коли Оксана отримала військовий квиток на руки, тоді зізналася про своє рішення дітям. 

Раніше Оксана на Волині працювала деякий час агрономом, згодом у сільській раді бухгалтером, виховала 4 дітей, але все життя куховарила.  

Оксана Віннік розповідає, що готує хлопцям світязькі пончики, голубці, вареники та інші страви.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа