<

Волинь заробила 89,4 мільйона гривень завдяки акцизу від продажу сигарет і алкоголю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:48 | 11.10.2019 / Новини / , /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Легальна реалізація підакцизної продукції у січні-вересні 2019 року додала місцевим бюджетам Волині 89,4 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції.

Про це інформує ГУ ДПС у Волинській області.

Сума сплаченого акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції на 1,4 відсотка перевищує минулорічні показники за аналогічний період.

Очевидно, що лише легальний ринок реалізації спиртного і тютюну передбачає належну якість товару і дозволяє громадам розраховувати на додаткові надходження, що можуть бути використані для вирішення актуальних питань.

Кожен споживач, купуючи підакцизну продукцію, має право вимагати фіскальний чек за придбаний товар. У цьому документі повинна бути зазначена сума сплаченого покупцем роздрібного акцизу, – наголошують в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

“Безумовно, що керівники органів місцевої влади теж мають бути особливо уважними до питання продажу підакцизної продукції і в межах компетенції вживати заходів з тим, щоб попередити безліцензійну торгівлю спиртним та тютюновими виробами на території громади. Окрім шкоди здоров’ю споживачів, підакцизна продукція, що перебуває у нелегальному обігу, позбавляє громад бюджетних надходжень. Тож фахівці податкової служби в межах своєї компетенції максимально долучаються до заходів з детінізації ринку реалізації підакцизної продукції”, – зазначив виконуючий обов’язки начальника ГУ ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.




один коментар
  1. Клас!Думаю, тепер не треба буде здавати грошi в дитсадках i школах на ремонт, фарбу,обоi, вiкна,телевiзори,а в лiкарнях добровiльно-примусовi внески…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Травня, Четвер
15 Травня, Середа