<

237 друкованих видань Волині підтвердили свою діяльність згідно з новим законом

07:09 | 16.03.2024 / Новини / /
Перегляди
77
/ Коментарі відсутні

27 суб’єктів друкованих медіа Волині офіційно зареєстрували 237 видань. Це одна з найбільших цифр в Україні.

Про це під час брифінгу ОДА повідомила представниця Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Волинській області Лілія Бойко, інформує пресслужба ОДА.

Закон «Про медіа», який Верховна Рада України ухвалила у грудні 2022 року, визначає особливості правового регулювання діяльності медіа.

«Зокрема, згідно закону провайдери аудіовізуального сервісу, тобто телебачення та друковані медіа мають офіційно зареєструвати та підтвердити свою діяльність, – сказала Лілія Бойко. – 31 березня 2024 року спливає час на реєстрацію друкованих медіа. Тому я хочу закликати друкованих суб’єктів медіа подавати заявки та не зволікати. Ви зможете працювати, якщо не зареєструєтеся, але тоді ви маєте заплатити збір, який наразі становить 3028 гривень».

До слова, пройти реєстрацію у рекомендаційному порядку дозволяється онлайн-медіа. На сьогодні офіційно підтвердили свою діяльність лише п’ять онлайн-видань області.

«Здати документи на реєстрацію надзвичайно легко. Потрібно лише заява, супровідний лист і свідоцтво про реєстрацію в органах юстиції. Їх можна надіслати електронною поштою до Нацради з обов’язковим цифровим підписом. Також можна надіслати звичайною поштою з підписом і печаткою при наявності», – додала представниця Нацради у Волинській області.

Вона також розповіла, що суб’єктам медіа мають право відмовити в акредитації на захід, якщо у посвідченні журналіста немає відповідного ідентифікаційного номеру, що свідчить про реєстрацію видання.

«Прийняття закону про медіа – це одна з вимог вступу України до ЄС. В 1993 році, коли було прийнято попередній закон, не було онлайн-ресурсів та багато цифрових технологій, які є зараз. Тому це стало основною і головною подією в Україні. До речі, комісія Європейського Союзу позитивно оцінила впровадження цього закону», – сказала Лілія Бойко.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця