<

«200 днів брехні»: по Україні пройшли акції на підтримку підозрюваних у справі Шеремета

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:38 | 4.07.2020 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ 1 коментар

4-го липня у центрі Києва влаштували акцію «200 днів брехні» на підтримку підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета — Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь. До неї долучились активісти у Запоріжжі, Львові, Полтаві, Харкові.

Про це повідомляє hromadske.

Так, учасники акції в столиці зібралися у парку Шевченка, звідки пішли ходою до Міністерства внутрішніх справ та Офісу президента. Під час маршу учасники вигукували «Свободу політв’язням», «Свободу Кузьменко, Дугарь, Антоненку», «Досить брехні».

В центрі Запоріжжя акція відбулась під стінами обласної ради. Люди вийшли на підтримку Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь. Учасники акції принесли з собою плакати з написами «200 днів брехні», «Хто насправді вбив Шеремета», «МВС, ви не в той бік воюєте», повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Також учасники акції принесли з собою плакати з портретами вбитого бердянського активіста, ветерана війни на Донбасі Віталія «Сармата» Олешка і у своїх виступах наголошували на необхідності належного, неупередженого розслідування і судового розгляду в обох резонансних справах.

2-го липня Національна поліція повідомила, що кримінальне провадження про вбивство журналіста Павла Шеремета готове для передачі до суду.

У відомстві заявили, що з моменту завершення досудового розслідування минуло 42 дні.

Антоненко та Кузьменко перебуватимуть під арештом до 23 і 24 липня відповідно. Дугарь у травні відпустили під заставу в 168 тисяч гривень, яку зібрали громадяни.

В Харкові люди вийшли на акцію підтримки до пам’ятника Тарасу Шевченку в центрі міста. Учасники запалили фаєри та скандували “Досить брехні!”. Акція пройшла без інцидентів, – повідомляє Укрінформ.

Попри те, що акція була мирною, десятки активістів у Львові зазначають, що терпець вже просто уривається, коли день за днем бачиш безсилля закону і свідоме нищення верховенства права та свободи слова, – інформує 4studio.




один коментар
  1. Насправді 24серпня буде двадцять дев’ять років як нам лапшу чіпляють на вуха

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок