<

1300 доларів США за статус «багатодітного батька»: двом волинянам повідомили про підозру

14:08 | 7.07.2023 / Новини / , /
Перегляди
1381
/ коментарів 7

У Волинській області викрили чергову незаконну схему переправлення чоловіків призовного віку за кордон. Зловмисники пропонували чоловікам стати «багатодітними батьками» і навіть підшукали для цього одиноку матір з дитиною.

Про це повідомляє пресслуба поліції Волині.

Схема була такою: зловмисники підшуковували громадян призовного віку, які мали намір незаконно покинути Україну, та пропонували їм зареєструвати батьківство за новонародженою дитиною, яка насправді була чужою. Учасник “схеми”, маючи двох дітей, таким чином ставав “батьком” третьої дитини, отримував статус багатодітного і міг виїхати за кордон.

6-го липня, після реєстрації за одним з «клієнтів» батьківства в відповідному органі влади Луцького району, зловмисників затримали співробітники поліції «на гарячому» у порядку ст. 208 КПК України. Ті саме отримували винагороду за свої злочинні дії – 1300 доларів.

За місцями проживання та в автомобілі провели санкціоновані обшуки, під час яких виявили докази по справі.

7-го липня, їм оголосили про підозру за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 332 ККУ. Затриманим 32 і 55 років відповідно, нині обоє в ізоляторі тимчасового тримання, вирішуватиметься питання запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії та перевіряється причетність затриманих до скоєння аналогічних злочинів за участі інших осіб.

Щодо жінки, яка має статус одинокої матері та погодилась записати своє немовля на фіктивного батька, також буде прийняте процесуальне рішення.




коментарів: 7
  1. Сука. Як так? Одні лишають родини ,ідуть,гинуть,лишаються вдови,сироти….
    А якісь сцикуни за бабки,хочуть відпетляти. Я вважаю,що за це має бути справедливе покарання і позбавлення громадянства. Видавати просто посвідку на проживання в Україні,після строку.

    • Це вид на проживання. А їм більше нічого і не потрібно. Думаєш вони на вибори ходять? Що ти їх цим лишиш? Право “Обирати чи бути обраним”? Чихати вони на це право хотіли.

  2. Представники “громадян світу” вирішили заробити грошенят. І хай вас не бентежить патріотика на його футболці, що не зробиш заради наживи. Сатана заради своєї брудної справи і рясу одягне.

  3. А є такі “хлопці”, що сидять тихенько біля жінки, ніде не працюючи, не маючи ніяких рахунків, не допомагаючи армії! Їздить такий “біднячок” бусом і радіє життю…. В жінки бізнес, все пучком! За 15 років, пенсію мусять дати! А ще він “гарний сім’янин”!

  4. А в нас так було і так залишиться. І поки одні будуть брати “на лапу” інші даватимуть! Прогнившу наскрізь українську суспільну свідомість за пару років навіть і війни навряд чи хто змінить.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя