<

11-річний хлопчик помер у лікарні Дніпра через ймовірну побічну реакцію на медпрепарати

19:19 | 12.08.2023 / Новини / , , /
Перегляди
267
/ Коментарі відсутні

У Дніпрі правоохоронці розпочали розслідування за фактом можливого неналежного виконання професійних обов’язків медпрацівниками. Так, у Міській багатопрофільній клінічній лікарні матері та дитини ім. Руднєва після операції помер 11-річний хлопчик.

Про це повідомила Дніпропетровська обласна прокуратура, пише Громадське.

Як кажуть у Міністерстві охорони здоров’я, пацієнти отримали тяжку побічну реакцію на медичні препарати, які застосовувалися під час проведення оперативних втручань. Попередньо, ідеться про медпрепарати для внутрішньовенного наркозу.

«На партію підозрюваних у побічній дії препаратів накладено карантин і вилучено з обігу в медзакладі. Також Держлікслужба проводить власне розслідування, за результатами якого ухвалюватиме відповідні управлінські рішення», — йдеться в повідомленні.

МОЗ додало, що медичні препарати лікарня закуповувала самостійно, а не отримувала через централізовані закупівлі. У лікарні тривають слідчі дії. Працює відповідна комісія та правоохоронці.

Постраждалих пацієнтів перевели до інших медичних закладів, де їм надають необхідну медичну допомогу. Наразі відомо про 11 постраждалих, серед них — 5 дорослих і 6 дітей.

«На жаль, одну дитину врятувати не вдалося. Напередодні вночі 11-річний хлопчик помер. Висловлюємо глибокі співчуття рідним», — сказали в міністерстві.

Постраждалих 5 дітей перевели до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні. Їх стан середньої тяжкості. А 5 дорослих пацієнтів доправлено до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова. Стан двох із них оцінюють як важкий, лікарі борються за їхні життя.

У прокуратурі повідомили, що розпочато досудове розслідування в кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 140 Кримінального кодексу України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця