<

100 днів президентства Зеленського: експерти назвали перші успіхи і невдачі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:04 | 28.08.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ коментарі 2

Експерти вважають головними здобутками Президента Володимира Зеленського за перші сто днів перебування на посаді розпуск Верховної Ради та успіх партії “Слуги народу” на дострокових парламентських виборах.

Про це свідчать результати проведеного Фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва опитування, презентовані сьогодні у Києві, повідомляє Укрінформ.

“Найголовнішим успіхом Володимира Зеленського у перші 100 днів перебування на посаді експерти вважають розпуск парламенту та подальший успіх партії «Слуга народу» на позачергових виборах до Верховної Ради України, що дозволило сформувати однопартійну більшість”, – йдеться у матеріалах дослідження.

Відзначають експерти також зовнішньополітичні зусилля глави держави: перші закордонні поїздки, налагодження контактів із лідерами країн ЄС, Канади, заплановану зустріч із президентом США.

Серед успіхів названо також ініціативи Зеленського щодо мирного процесу на Донбасі, зокрема щодо активізації Мінського процесу, зусилля щодо проведення зустрічі в “нормандському форматі” тощо.

До невдач Зеленського експерти відносять окремі кадрові призначення та призначення на державні посади “за принципом не професіоналізму, а особистого знайомства та лояльності”, зазначають автори опитування.

Серед невдач експерти називають недостатність зусиль щодо протидії поверненню Росії в ПАРЄ, відсутність ініціативи щодо посилення санкцій проти РФ, стиль поведінки Президента під час публічних зустрічей у регіонах та неефективність кроків з припинення вогню на Донбасі.

За даними опитування, експерти оцінили діяльність Зеленського у перші 100 днів на посту Президента у 3,7 бала за 10-бальною шкалою. При цьому соціологи нагадали, що перші 100 днів Президента Петра Порошенка експерти оцінили у 6,3 бала, а Віктора Януковича – у 2,7 бала.

Експертне опитування проводилося Фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва 19-26 серпня. Усього в опитуванні взяв участь 51 експерт.




коментарів: 2
  1. Ей, Зебіли! Чого мовчимо? А так напрягались, так напрягались. Вам же говорили, що народжені повзати. – літати не зможуть. Але в дурні голови це тяжко було втлумачити. Але , дякуючи соціальним мережам, ми знаємо вас поіменно, через що і ненадякуємось тим 73 процентам. Ганьба вам і людський осуд.

    • Шо, пішов пеця, пішла й вдача ? при пеці ти літав, а тепер повзаєш ? шо поробиш, “все тече, все змінюється” ! але не сумуй, може ти ще станеш корисним для людей, хе-хе…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя