<

Валентин Нина: “Не міг спокійно сидіти вдома, знаючи, що на Сході залишаються хлопці”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:23 | 30.03.2016 / Інтерв'ю /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Сорокарічний військовослужбовець-контрактник з села Зимне Валентин Нина протягом чотирнадцяти років служив за контрактом у 51 бригаді.

Протягом служби закінчив Бердичівську школу прапорщиків і планував служити в армії до самої пенсії, утім, довелось звільнятись у зв’язку із скороченням, – пише Слово правди.

Повернувшись до цивільного життя,чоловік  не сидів склавши руки, тож разом із товаришами почав займатись приватними ремонтними роботами, чим і досі заробляв на кусень хліба. А 11 квітня 2014 року, під час другої хвилі мобілізації Валентин знову став до лав Збройних сил України зі зброєю в руках, адже на Сході країни розпалювалась військова агресія недружнього сусіда.

У складі ремонтно-відновлювального батальйону прапорщик Нина забезпечував перевезення техніки на блокпости поблизу Маріуполя, Озерного та інших гарячих точок, звідки також забирали пошкоджену військову техніку для ремонту. За час перебування в зоні проведення АТО з цього батальйону загинуло двоє бійців і ще семеро отримали поранення. Бог вберіг Валентина Нину, який повернувся восени додому цілим та неушкодженим. Утім, після демобілізації, навесні 2015 року чоловік недовго залишався цивільною людиною – вже за півроку Валентин Нина продовжив військову службу за контрактом.

– Не міг спокійно сидіти вдома, знаючи, що на Сході залишаються хлопці, які воюють там з перших днів і потребують відпочинку. Крім цього, мені хочеться передати свій досвід молодим військовослужбовцям, адже я не один рік крокував в берцях у строю, – каже Валентин Нина.

Головною перевагою контрактної служби, у порівнянні з минулими роками, військовослужбовець називає в рази підняте грошове забезпечення. Заробітна плата у прапорщика нині близько 8 тисяч гривень.

– Матеріальне забезпечення значно покращилось – зараз немає проблем з формою, бронежилетами, спальниками та касками, як це було два роки тому. Крім цього контрактники мають право на одноразову матеріальну допомогу впродовж кожного року, виплату грошового допомоги на оздоровлення, щорічну оплачувану відпустку (від 30 до 45 діб), професійне зростання і безкоштовне медичне обслуговування. Без сумніву, основною перевагою контрактної служби є те, що патріот свідомо робить вибір для свого майбутнього, робить свій внесок в захист Вітчизни, – зазначає військовослужбовець, який вважає, що в армії мають служити лише за власним бажанням та покликанням, а не з примусу.

Від вересня минулого року, відколи прапорщик Валентин Нина підписав контракт, він займався ремонтом автопарку 14-ї бригади, адже з технікою він «на ти»,  а вчора військовослужбовець вирушив на Схід, де залишиться на декілька місяців. Вдома  на тата з нетерпінням чекає любляча дружина та двоє діток. Бажаємо цьому мужньому захиснику нашої Вітчизни сили та наснаги, нехай швидше вертається додому цілим та неушкодженим.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *