<

Вчені довели користь шоколаду для мозку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:58 | 8.07.2017 / Борщ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На думку групи італійських вчених, щоденне вживання шоколаду зменшує ризик розвитку нейродегенеративних захворювань, передає ScienceAlert.

Повний текст дослідження було оприлюднено в журналі Frontiers in Nutrition, – пише Корреспондент.

Висновки вчених базуються на результаті аналізу ряду наукових робіт, в яких вони вивчили наслідки гострого і хронічного впливу флавоноїдів (рослинних поліфенолів), що містяться в бобах какао, на активність мозку.

У дослідженні були задіяні добровольці, які вживали какао або шоколад у малих, а також середніх і великих дозах протягом п’яти днів або трьох місяців.

В результаті вчені встановили, що флавоноїди, які містить темний шоколад, благотворно впливають на робочу пам’ять, що відповідає за здатність тримати в умі інформацію, необхідну для вирішення логічних завдань.

Крім цього, шоколад допомагає зменшити ризик вікового погіршення когнітивних здібностей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *