Вчені довели користь шоколаду для мозку
На думку групи італійських вчених, щоденне вживання шоколаду зменшує ризик розвитку нейродегенеративних захворювань, передає ScienceAlert.
Повний текст дослідження було оприлюднено в журналі Frontiers in Nutrition, – пише Корреспондент.
Висновки вчених базуються на результаті аналізу ряду наукових робіт, в яких вони вивчили наслідки гострого і хронічного впливу флавоноїдів (рослинних поліфенолів), що містяться в бобах какао, на активність мозку.
У дослідженні були задіяні добровольці, які вживали какао або шоколад у малих, а також середніх і великих дозах протягом п’яти днів або трьох місяців.
В результаті вчені встановили, що флавоноїди, які містить темний шоколад, благотворно впливають на робочу пам’ять, що відповідає за здатність тримати в умі інформацію, необхідну для вирішення логічних завдань.
Крім цього, шоколад допомагає зменшити ризик вікового погіршення когнітивних здібностей.