<

Відпусти гріхи, владо!

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:54 | 27.11.2015 / Блоги / /
Перегляди
2
/ коментарів 11

Учнівські «перли» знаємо і любимо з дитинства. Депутатські «перли» найбільше впадають у вічі перед виборами, а журналістські – після них.

_DSC0288_tn

І я там була, мінералку пила, якою час від часу охолоджувались депутати в перервах між словесними перепалками, а подекуди і рукопашним боєм. Пардон, в Іваничах таки є, мабуть, якась підпільна школа карате для обранців народу, де роздають пояси направо і наліво. І не настільки таємне воно було, те голосування, а журналісти не настільки неадекватно себе поводили, щоб їхня присутність так заважала членам лічильної комісії.

Зовсім не випадково трапилася мені ця газета, аж відчула ностальгію за тісними узами взаєморозуміння і всепрощення між пресою і владою. Втім, не хочеться переходити до демагогії, просто постараюсь доповнити текст автора і своїми сповідальними рядками.

Якщо образила кого на виборах, каюсь…

Вдерлася у кімнату для голосування , каюсь… То не я. То біс попутав пригадати закон “Про вибори народних депутатів” ст. 13, ст. 34 і те, що “виборча комісія може позбавити журналіста права бути присутнім на її засіданні виключно у разі, якщо цей журналіст протиправно перешкоджає проведенню такого засідання”, а навмисне створення перешкод представникам засобів масової інформації у праві бути присутнім під час проведення голосування на виборчій дільниці у приміщенні, де проводиться голосування, на засіданні виборчої комісії при підрахунку голосів, встановленні результатів голосування на виборчій дільниці, так само неправомірне недопущення їх у приміщення для голосування може призвести до прийняття рішення окружною виборчою комісією про визнання голосування на виборчій дільниці недійсним, відповідно до частини 2 пункту 15 статті 92 Закону України «Про вибори народних депутатів України» (хоч всі ми знаємо, що в нашій державі закони пишуть люди далеко нецерковні). Каюсь.

Не послухала заповідей лічильної комісії не бути присутньою на голосуванні, каюсь…

Якщо спокусила колегу по щастю бути журналістом вдертися у кімнату для голосування зі мною, каюсь…

Каюсь за те, що не втрутилася, коли ХТОСЬ покликав журналіста в заборонену кімнату голосування, хоч стояла поруч і не пригадую такого. Все одно каюсь…

Якщо своєю поведінкою надихнула кого на роздуми, ЩО ВІДБУЛОСЯ ПЕРЕГОЛОСУВАННЯ (вищий пілотаж) і лічильна комісія благословила заходити нам грішним в кімнату, каюсь…

Тиснула чимось на районних депутатів (???), каюсь…

Каюсь.

От тільки маленьке зауваження автору, щоб не сотворила собі кумира з тої цілої лічильної комісії. Бо ніде у нас не бачено, щоб мас-медіа виганяли з голосування.

Інші «приїжджі журналісти», думаю, підтримають мене у цій маленькій професійній сповіді. І ще хочеться не те що сказати, а крикнути так, щоб в усіх районах було чути:

ЛЮДИ! Майте власну позицію! Бо в іншому разі нам всім… Амінь.




коментарів: 11
  1. Подивіться як в області голосували і смотрящі були, на одному із відно Гунчик аж біля урни присідає так процес голосування контролює. І журналісти були, знімали все і ваш був Медина.

  2. Тільки спочатку поясніть, про яку виборчу дільницю йдеться мова? І, якщо це виборча дільниця, то чи були ви на ній зареєстровані як журналіст – спостерігач?

    • Добре треба було вчитатись в текст і в реалії Іваничівщини. Нема чого писати аби писати

  3. Газета “Колос”, автор – шановна пані редактор. Вибори голови районної ради. Цирк, в якому підігрувала місцева преса. Продажна преса.

  4. Газета “Колос”, як і інші районки, всього лиш робить свою роботу. Від цього нікуди, на жаль, ні колективу, ані редактору не втекти. Але, як на мене, не слід перегинати палку. Пояснюючі не пишуться на перших шпальтах.

  5. На мою думку, це не Юлія Ховайло повинна просити про відпущення гріхів, а члени лічильної комісії та її голова. У повному складі. Якщо голосування було таємним, це не значить, що і підраховувати голоси комісія повинна таємно. Зовсім навпаки. Саме прозорість та публічність має домінувати у цьому процесі. І присутність журналістів там, є обов’язковою. Господи, яка демонська темрява і каламуть! Люди, Ви при своєму розумі? Що ви лепечете?

  6. Молодець Юля-гідний послідовник Валентини Петрівни.Скоро заміниш Медину на Бузі каналізаційному

    • ))) шановний, дякую за комплімент, але замінювати нікого не збираюсь. Пишу про те, про що всі інші мовчать. В Іваничах хотіли люстрації, чи то мені здалося…? Це чисто журналістська “симпатія” до каналізаційних партій.

    • Як приємно, що час іде, а блог читають…. Оригінальненько написали, тільки от про яку любов йде мова? Уточніть. Бо на вашу філософію не знаю що й відписати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *