<

Із днем волі вас, Українці!

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:34 | 26.08.2015 / Блоги /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Перед вами правдивий вояк Української Повстанської Армії Живчук Володимир Олександрович, 1928 року народження. Учасник боїв за незалежність України із бандформуваннями НКВС СРСР та «перевертнями» МГБ на Холмщині, Підляшші і Волині. Багаторічний в’язень сталінських таборів смерті ГУЛАГ, у Заполяр’ї і Сибіру.

Псевдо «Кос». Ранений і гнаний. Катований та стріляний. Мордований залізом, водою і вогнем. Та не зломлений і не зневірений. Справжній волинський козак.  До цих пір при доброму здоров’ї, гуморі і незламній силі духу. Вірить у майбутню могуть самостійної Української Держави. Впевнений, що українці незабаром повернуть окуповані Росією території. Має ясний розум і добру пам’ять.

Вірить в Бога та Україну. Ненавидить ворогів. Молиться за всіх нас. Каже, що у оптимізмі секрет його довголіття. А ще – у вірі.

У 1946 році, у результаті зради, разом із чотирма товаришами – вояками УПА, (із куреня легендарного полковника «Ягоди») був захоплений зненацька у батьківській хаті, куди зайшли погрітися і по харчі. Ворогів було 22, їх – 5. Мали на озброєнні ручний скоростріл «дєгтярьова», два автомати «ППШ», два карабіни «Маузер», пістолети «ТТ»  і гранати.

У результаті трьохгодинного бою вдалося вирватися із палаючої хати. Із їхнього боку було двоє вбитих (у тому числі й рідний дід В.Живчука – Антон). Втрати атакуючих –  більше 10 солдат вбитими і пораненими.  Всі бійці його чоти були готові стрілятися, аби не здатися в полон… Так воно й було у більшості випадків.

Дід Живчук – незламний вояк УПА, у цей святковий день вітає героїв – солдатів АТО, живих і мертвих, покалічених і поранених, вояків ОУН-УПА, волонтерів, всіх справжніх патріотів – громадян Держави, які живуть в Україні і за її межами із Днем Незалежності!

Приєднуюсь до нього і я зі своїми товаришами із Народного Руху України. Котрі в кінці 80-х років минулого століття обрали волю, а не рабське існування у складі Російської комуністичної імперії. Бажаємо всім доброго здоров’я,  довгих років щасливого життя у совісті та правді. Вам всім, дорогі наші співвітчизники, вашим родинам, близьким, сусідам, родичам і друзям – особистого щастя, довголіття та добробуту!

Слава Україні!

24.08.2015 року.

Анатоль Бідзюра, голова ГО «Україна + Польща», Нововолинськ




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *