<

Запчастини AUDI A6: на чому можна заощадити, а на чому не варто

16:11 | 28.08.2023 / Статті / /
Перегляди
138
/ Коментарі відсутні

Автомобілі AUDI серії A6 відомі у всьому світі. Їхня популярність обумовлена ​​широким переліком модифікацій, кожна з яких оснащена надійним силовим агрегатом. Для даної серії розроблено лінійку двигунів з різними технічними характеристиками, що дозволяє вибирати між економічністю та максимальною продуктивністю.

Обслуговування автомобілів цієї серії обходиться недешево, оскільки ціни на запчастини Ауді А6 досить високі. Тому багатьох цікавить, на чому можна заощадити при покупці запчастин в інтернет-магазині. Варто відразу сказати, що далеко не на всіх ділянках автомобілів Audi A6 можна встановлювати недорогі аналоги.

Коли можна встановити запчастини Ауді А6 не оригінального виконання

Коли заміни вимагають деталі, що відповідають за комфорт чи зовнішній вигляд автомобіля, можна сміливо економити та купувати аналоги. Наприклад:

  • замки; 
  • обігрівач салону;
  • деталі кондиціонера та інше.

Різниця між оригіналом та аналогами може бути практично непомітною. Аналоги можуть працювати не так довго, як запчастини на Ауді А6 оригінального виконання, але вихід з ладу вищезгаданих деталей ніяк не впливає на роботу машини та її рівень безпеки. 

Також можна заощадити на деяких елементах кузова, тому що при зіткненні автомобіля з перешкодою деталі корпусу машини однаково деформуються і вимагають відновлення або заміни. Незалежно від якості, бризковики однаково добре виконують своє завдання, а тому можна встановити аналоги. Такі запчастини для Ауді А6 як дверні ручки, маючи невисоку якість виконання, мають достатню міцність, щоб не зламатися. Це далеко не повний перелік деталей для AUDI A6, на яких можна заощадити.

Які запчастини на Ауді А6 не варто купувати дешево

Не слід купувати аналоги у випадках, коли від деталей залежить стабільність роботи силового агрегату чи коректне функціонування систем безпеки. Щоб уникнути таких проблем, необхідно купити запчастини Audi А6 оригінального виконання. Йдеться про такі деталі, як:

  • гальмівні колодки;
  • кермові наконечники;
  • котушки запалювання;
  • щітки склоочисників;
  • відбивачі фар головного освітлення;
  • свічки запалювання та ін.

Вихід з ладу однієї котушки запалювання чи свічки ніяк не вплине на рівень безпеки автомобіля. Але при цьому знижується потужність двигуна та погіршується динаміка транспортного засобу. Від якості щіток склоочисників залежить огляд водія під час дощу. Аналоги можуть погано справлятися з цим завданням, і залишки води на лобовому склі спотворюватимуть огляд, а це може сприяти виникненню ДТП.

Зі всіх елементів системи управління такі запчастини на Audi А6, як кермові наконечники, доводиться купувати частіше за інші деталі. Це зумовлено недостатнім запасом міцності, щоб тривалий час працювати під впливом механічних ударів та вібрації. Коли кермові наконечники зношені, між ними та тягами виникає люфт. Це призводить до погіршення керованості автомобіля, що знижує рівень безпеки. Аналоги швидше зношуються і можуть раптово зламатися, що призведе до втрати керування автомобілем. Щодо гальмівних колодок, все очевидно. Низька якість даних виробів сприяє їх швидкому стиранню та збільшення гальмівного шляху. Тому такі деталі необхідно встановлювати лише оригінального виконання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *