<

Якими мають бути характеристики сучасного смартфона в 2022 році

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:55 | 30.05.2022 / Статті / /
Перегляди
377
/ Коментарі відсутні

Задачі, які виконують смартфони з кожним роком стають все важчими. Розробники регулярно створюють нові програми, додатки та ігри, які потребують все більше ресурсів. Тому для коректної роботи з ними смартфони повинні мати відповідну потужність та продуктивність. Також розвиваються і самі пристрої. Їхні характеристики, крокуючи в ногу з часом, стають кращими та сучаснішими.

Далі ми розглянемо деякі з них, котрими краще не жертвувати в 2022 році, якщо ви хочете ще пару років користуватися актуальним пристроєм. Вибрати модель, яка буде відповідати необхідним критеріям буде неважко. Для цього вам потрібно всього лише зайти в інтернет магазин смартфонів у Львові, вказати необхідні характеристики в умовах пошуку та вибрати модель із тих, що пропонує система.

Основні параметри

Перше, на що потрібно звертати увагу, це процесор. Важливими характеристиками є кількість і тактова частота ядер. Чим більші числа, тим краще. Поцікавтеся, по якому техпроцесу створений чіп. Тут в пріоритеті менші числа.

До інших важливих параметрів відноситься наступне:

  • Екран. Роздільна здатність має бути не меншою ніж 2400×1080. Вона забезпечить високу чіткість картинки. Максимальна частота оновлення, яка відповідає за плавність зображення при скролінгу, повинна бути не нижчою ніж 90 Гц, а ще краще 120 Гц. Що стосується типу дисплея, то серед існуючих рекомендуємо вибирати AMOLED. Вони демонструють найкращу картинку та є більш енергоефективними.
  • Батарея. Довго живити потужне залізо та великий екран зможе лише акумулятор з великою ємністю. Тому рекомендуємо дивитися на моделі, де цей показник складає не менше 5000 мАг. В окремих випадках можуть бути виключення, якщо смартфон повністю вас влаштовує по іншим параметрам.
  • Оперативна пам’ять. Критичним мінімумом на сьогодні є 4 Гб. Модель з меншою оперативкою є сенс купувати, якщо вона вам потрібна виключно для легких задач (телефонувати, користуватися інтернетом, соцмережами, читати статті тощо).
  • Камери. Модель повинна мати мінімум три об’єктива, які будуть один одного доповнювати. Розширення основної камери має бути не меншим 40-50 Мп. Що стосується селфі-об’єктива, то тут не варто дивитися в бік моделей де мегапікселів менше, ніж 16. Хоча, як і у випадку з батареєю, можуть бути виключення. Наприклад, топові Айфони оснащуються 12-мегапіксельними камерами.
  • Вбудована пам’ять. Менше 64 Гб точно брати не варто, особливо якщо ви любите фотографувати, знімати відео чи грати в різні ігри. Все це швидко забиває пам’ять, тому її повинно бути достатньо. Звичайно, краще, якщо внутрішнього простору буде не менше 128 Гб.

Серед додаткових функцій варто виділити NFC. Вона здатна значно підвищити комфорт при користуванні смартфоном. Якщо ви пішли в магазин та забули картку, або просто не хочете діставати гаманець з кишені чи сумки, функція NFC дозволить розрахуватися за допомогою смартфона. Це надзвичайно зручно.

Підібрати смартфони по необхідним критеріям можна на сайті Алло.юа, де є зручна система пошуку. Для введення необхідних даних ви витратите всього пару хвилин, а далі можна буде легко знайти підходящу модель серед тих, які відповідають потрібним параметрам.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *