<

Які бувають види бандажів для шиї та правила вибору

16:02 | 25.09.2023 / Статті / /
Перегляди
30
/ Коментарі відсутні

Поширеним явищем є травми шиї, що супроводжуються інтенсивними больовими відчуттями та незручністю. Щоб полегшити біль та прискорити відновлення організму після травми, використовують бандаж для шиї. Якісну продукцію від українського виробника товарів медичного призначення ТМ «TOROS-GROUP» ви знайдете в інтернет-магазині «TOROS-MARKET».

Ці вироби мають міжнародну сертифікацію та обґрунтовану чесну вартість. Також в асортименті магазину є товари для підтримки здоров’я від надійних виробників зі всього світу.

Види бандажів для шиї

Для виробництва шийних комірів використовують м’які матеріали, зазвичай це поролон, бавовна. Також можуть застосовуватися термопластик, пластозот. В залежності від ступеня жорсткості ці вироби можуть бути:

  • жорсткі (мають тверду вставку);
  • напівжорсткі;
  • м’які.

Вид шийного комірця підбирається лише лікарем в залежності від характеру травми або захворювання. Використання неналежного виду може спровокувати погіршення стану здоров’я. Жорсткі комірці зазвичай використовують для максимального обмеження рухливості хребців, а м’які — для лікування запалення м’язів, міозиту та дискомфорту в області шиї.

Існують також дитячі модифікації такого виробу: дитяча шина Шанца та шийний комір для новонароджених. Останній призначають при кривошиї, гіперзбудливості, травмах шийного відділу під час пологів, синдромі укороченої шиї та неврологічних порушеннях.

Правила вибору бандажа

Щоб правильно підібрати таку бандажну продукцію, необхідно виміряти висоту та обхват шиї. Підборіддя повинно щільно прилягати до краю бандажа. Перевірте, щоб шкіра не була здавленою, а таке положення не заважало диханню. Також виріб не повинен бовтатися та вільно висіти.

Щоб правильно надіти шийний фіксатор, необхідно:

  1. Розташувати бандаж під підборіддям у передній області шиї.
  2. Обхопити виробом шию та щільно зафіксувати за допомогою застібки-липучки.
  3. Налаштувати довжину фіксатора за обсягом.

Якісний шийний бандаж допоможе вам позбутися больових відчуттів та прискорити відновлення. Перед тим як замовити цей медичний виріб в інтернет-магазині «TOROS-MARKET», необхідно проконсультуватися з лікарем, адже існують протипоказання для його використання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *