<

Як вибрати термобілизну для риболовлі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:26 | 6.01.2022 / Статті / /
Перегляди
137
/ Коментарі відсутні

Полювання, риболовля та просто активні прогулянки повинні проводитись у теплі та комфорті. Кожен чоловік на риболовлі підбирає рибальські снасті, екіпірування та обладнання, за цей час можна замерзнути, тому важливо підбирати правильну термобілизну, яка відповідатиме експлуатаційному середовищу.

Термобілизна підбирається залежно від погодних умов та цілей, важливо, щоб воно відповідало очікуванням рибалки та не доставляло дискомфорту. Вибір ґрунтується на його характеристиках, експлуатаційних можливостях та вартості.

Термобілизна – це частина екіпіровки, яка використовується у вигляді основи нижнього шару одягу. Його призначення полягає в тому, щоб максимально захищати тіло від вологи та підтримувати стабільне тепло.

У холодну пору ідеальний мікроклімат повинен підтримуватися постійно, досягти його можна дотримуючись принципу багатошаровості. Стандартний утеплений одяг має 3 шари:

  1. Нижній шар – використовується термобілизна;
  2. Середній шар – збереження тепла та відведення вологи від тканини;
  3. Верхній шар – костюм, який забезпечує захист від згубного впливу навколишнього середовища (опади у вигляді дощу, снігу, а також вітер).

Дані складові входять у повний комплект захисту від холоду та несприятливих опадів.

Вибір якісної термобілизни

Термобілизна є основним елементом у зимовому одязі, тому його вибір має бути свідомим. Враховуючи експлуатаційні умови, воно повинно відповідати наступним параметрам:

  • М’яка тканина – прямий контакт тканини з тілом не повинен викликати дискомфорт, а тим більше роздратувань, до того ж якісна тканина завжди приємна на дотик;
  • Плоский анатомічний крій абсолютно всі шви не повинні випирати і мати горбки, а також бирки не повинні бути у внутрішній частині;
  • Захист від вологи – швидке висихання та регулювання температури – це ті якості, які характеризують якісну термобілизну;
  • Тканина гіпоалергенна – якщо ви не знаєте про наявність алергії краще брати одяг із гіпоалергенної тканини;
  • Еластичність – дозволяє рухатися без обмежень та проблем.

Якщо такі властивості є у вибраній термобілизні, вона діятиме максимально ефективно.

Як працює термобілизна

Умовно, термобілизну можна розділити на 2 властивості: вологовведення та теплозбереження.

Вологовідведення працює за рахунок унікальної структури тканини, де тепле повітря між шкірою та тканиною проходить назовні, а також забираючи частинки вологи. Різниця температури та тиску між зовнішньою та внутрішньою стороною змушує повітря переходити у зовнішню частину. В основі термобілизни часто виступають поліпропілен або поліестер, що мають структуру ворсисту. Такі матеріали дозволяють збільшити кількість вологи, що відводиться.

Теплозберігаючі властивості дозволяють використовувати термобілизну практично як термос. Щільне прилягання до тіла забезпечує максимальний ефект збереження тепла, але повітряний прошарок виникає через структуру тканини у формі осередків.

Терморегуляція забезпечується за рахунок охолодження або нагрівання повітря до температури тіла. Поєднані властивості добре підходять для риболовлі. У процесі лову риби підвищується вологість і, відповідно, холод, тому якісна термобілизна має забезпечувати надійний захист від несприятливих факторів.

Якісний виріб із такими властивостями відмінно підтримує тепло та видаляє вологу. Декілька шарів у тканині якраз і підтримують дані властивості в робочому стані. Зовнішній шар зберігає тепло, а внутрішній шар забезпечує хороше відведення води з будь-якими волокнами. Таким чином, рибальська термобілизна залишиться завжди сухою і теплою.

Яка термобілизна найкраще підходить для риболовлі

Двошарова термобілизна в основному використовується в зимовий час. Так як вона універсальна і підходить для будь-яких виходів на вулицю (в тому числі і для риболовлі), таку білизну можуть використовувати навіть у суворих умовах, не побоюючись за збереження здоров’я. Вологозахисний та терморегулюючий шари ідеально підходять для ведення рибальської діяльності.

Для збереження тепла та звичайних фізичних навантажень найкраще використовувати термобілизну з натуральних матеріалів. При посилених фізичних навантаженнях підійдуть синтетичні матеріали. Якщо необхідні 2 ці фактори, краще вибрати термобілизну, що має необхідні шари.

У каталозі магазину norfin.com.ua доступна велика кількість термобілизни на будь-який вибір від бюджетних до дорогих варіантів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *