<

Як вибрати перстень для чоловіка: екскурс в історію, правила та поради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:35 | 29.11.2022 / Статті / /
Перегляди
74
/ 1 коментар

Чоловіки здавна носили персні, особливо представники знатного роду. Це дозволяло відзначити владну людину серед простолюду. Особливо показними були чоловічі каблучки-печатки, які в якості символу влади могли мати лише вельможі.

Основні історичні події, пов’язані з перснями, які носили чоловіки:

  1. Перший перстень був виготовлений, як відзначають науковці, з дерева чи слонової кістки й робили спочатку подібну прикрасу тільки для чоловіків. Лиш у Середньовіччі з’явились перші жіночі каблучки.
  2. В XVI столітті були дуже популярні персні-печатки, прикрашені великим коштовним каменем, який був розташований на спеціальній площині. Під нею, як правило, зберігалась отрута «на крайній випадок».
  3. XVIII століття відоме визначними походами і в цей час головнокомандувачі на подібні виходи обов’язково одягали рукавиці, а зверху — перстень, який вказував на високий статус свого володаря.
  4. У XIX столітті перстень чоловічий втратив свою актуальність, оскільки більше почало виготовлятись жіночих прикрас.

Сьогодні в ювелірних магазинах можна побачити різноманітні прикраси, в тому числі перстень для чоловіків у безлічі виконань, якщо шукаєте найексклюзивніші — завітайте до магазину Gold.ua. Вони представлені у вигляді печаток, перснів, незвичних прикрас на палець, обручок. 

У кожному випадку діють конкретні правила вибору, при виконанні яких можна купити чоловічий срібний перстень, ідеальний під певний стиль та образ.

Непростий вибір печаток

Непростий тому, що ці вироби просто заворожують на вітрині і хочеться купити все й одразу. Але варто пам’ятати про певні моменти, без урахування яких можна після отримання жаданного відкласти прикрасу в далеку шухляду.

Отож, каблучки-печатки можуть мати форму овала, круга, прямокутника чи квадрата. Останні вважаються класичним варіантом. Саме їх найчастіше використовували з давніх-давен, оскільки на чотирикутній площині дані знатної особи розташовувались найкращим чином. Сьогодні квадратні печатки можуть бути як золоті, так і срібні.

Порівняно нещодавно стали користуватись підвищеною увагою прямокутні печатки. Їх часто можна побачити на руках молодих хлопців, що вказує на те, що срібний перстень чоловічий має достатню актуальність.

Овальні та круглі вироби більш характерні для жіночої ювелірки, але знаходяться і такі харизматичні чоловіки, які носять печатки виключно такої форми. В цьому їх не важко зрозуміти, адже тяга до прекрасного властива всім.

Чоловічі персні: ключові аспекти вибору

До подібної категорії прикрас в основному відносять каблучки для чоловіків, які прикрашені оригінальними дорогоцінностями. Це може бути діамант, аметист, сердолік, топаз, онікс, які вкладені в золотий перстень з необхідними написами. Подібний розкішний аксесуар не підходить для буденної роботи, саме тому їх носять або лише на зустрічі чи вечірки, або…організовують своє життя максимально розкішно.

Варіанти обручок для чоловіків

Після одруження безіменний палець чоловіка окільцьовує особлива прикраса — обручка. Часом підібрати її важче, ніж купити перстень чоловічий, а все через велику кількість пропозицій. Раніше обручку робили з золота, стандартного гладенького вигляду без лишніх доповнень. Сьогодні весільний символ можна підібрати як золотий, так і срібний, платиновий чи із комбінації металів. Ширина обручки теж може бути більшою чи меншою, аж до тоненького обідка. Та головне, щоб на пальці її було зручно носити, щоб не спадала і не спричиняла незручностей.

В цілому при підборі каблучки потрібно не забувати про правильне обрання розміру, матеріалу виробу, поєднання прикраси із загальним стилем. Враховуючи подібні моменти можна буде розраховувати на вдалу покупку і, як наслідок, гарний настрій.




один коментар
  1. Ви шо, з дуба впали? Війна, який ще в біса перстень…
    Генератор, чи вже як нема грошей павербанк подаруйте

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *