<

Як правильно користуватися тінтами для губ: поради та рекомендації

09:53 | 28.05.2024 / Статті / /
Перегляди
75
/ Коментарі відсутні

Тінти для губ з’явилися в продажу кілька років тому. Для багатьох дівчат цей продукт досі невідомий і нерідко вони навіть не знають, як ним користуватися. Саме через це або не купують тінти, або використовують неправильно, розчаровуючись в результаті. Аби такого не було, треба розібратися, як правильно ними користуватися, щоб досягти бажаного ефекту та створювати стильні образи в макіяжі.

Основні правила використання тінта

Тінт представляє собою високопігментований засіб для придання вустам певного відтінку. На відміну від помад, ці продукти не забезпечують щільний та яскравий колір, не міняють відтінок вуст. Вони лише трохи підкреслюють, роблять його яскравішим. При цьому, тінт не накладається поверх шкіри, він проникає в її структуру, за рахунок чого може триматися годинами. Причому, така особливість робить косметичний засіб стійким до стирання. Навіть після їжі пігмент залишається на вустах і позбутися його можна лише при умиванні гідрофільною олійкою.

Ще один момент, на який варто зважати – догляд за шкірою губ. Тінти проникають в її структуру і якщо вона буде нерівномірною, то колір теж буде неохайним. Тому при використанні цього засобу в макіяжі, треба забезпечити якісний догляд за шкірою губ:

  • регулярно скрабувати для вирівнювання;
  • користуватися бальзамами;
  • зволожувати перед нанесенням тінтів.

При забезпеченні цих умов косметичні засоби ляжуть рівномірно та колір теж буде без різких перепадів.

Ще варто зазначити, що ефект, який утворює тінт на губах, спосіб його використання, а також тривалість кольору залежать від типу та основи продукту. На цьому питанні зупинимося більш детально.

Основні типи та особливості тінтів

Такі засоби представлені в продажу у великому асортименті. В Україні замовити тінти для губ можна на майданчику Shafa, де доступний великий вибір косметики від зарубіжних та вітчизняних виробників. Але при замовленні варто звернути увагу на формат та тип основи продукту. Від цього залежать ключові особливості: спосіб нанесення, тривалість кольору та вплив на шкіру губ:

  • тінти-плівки. Вони мають в’язку текстуру і наносяться на вуста по типу маски. Засіб потрібно залишити на губах до повного висихання (хвилин 10), після чого зняти тоненьку плівку. За цей час пігмент, який міститься в продукті встигає поглинутися шкірою губ, за рахунок чого забезпечується певний колір вуст. Тримаються до 6 годин;
  • на водній основі. Такі тінти поглинаються швидко, не вимагають видалення плівки. Достатньо просто нанести їх на губи і дати висохнути (біля 1 хвилини). Вони дають гарний колір, але при цьому досить відчутно підсушують шкіру губ, через що треба перед нанесенням використовувати бальзам і загалом покращити догляд за вустами. Тримаються вони 4-5 годин;
  • тінт-блиск. Такі продукти нагадують звичайні блиски для губ. Вони наносяться по аналогічному принципу, і на відміну від двох попередніх різновидів тінтів, які дають матовий фініш, ці – придають глянцевий блиск, візуально збільшують. Вони не так сильно пересушують шкіру вуст, але і тримаються менше – до 4-х годин;
  • тінти-помади. Теж прості та зручні у використанні, забезпечують приємний відтінок. Вони не так глибоко проникають в структуру шкіри, як засоби на водній основі, тому тримаються на губах менше часу. На губах тінти-помади створюють приємний оксамитовий ефект і візуально додають об’єму. Їх зручно брати з собою, щоб мати змогу підправити макіяж на протязі дня;
  • тінти-бальзами. Це засоби, які поєднують в собі декоративний та доглядовий ефект. В їх формулі не лише пігменти, а й поживні олійки, вітаміни. За рахунок цього такі тінти не пересушують шкіру, зволожують її та живлять, губи виглядають більш доглянутими. Колір, який вони придають вустам – більш ніжний та прозорий. Ще така особливість погіршує строк тривалості кольору на вустах. Тримається він до 2-3 годин.

Як можна зазначити, в залежності від типу та формули засобу, ефект, який створює тінт на губах може відрізнятися. Тому варто на це зважати, купуючи косметику. Загалом, краще мати кілька видів тінтів в косметичці, аби в різних ситуаціях отримувати різний результат макіяжу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *