<

Види стелажів: характеристики та рекомендації щодо вибору

17:38 | 15.11.2023 / Статті / /
Перегляди
112
/ Коментарі відсутні

Для зберігання продукції та вантажів застосовують стелажі, представлені в асортименті. Вони відрізняються цільовим призначенням, матеріалами виготовлення, особливостями конструкції, місцем встановлення та ін. 

Виробники пропонують металеві стелажі для магазину, складських приміщень, офісів, архівів тощо. Перед покупкою слід вивчити асортимент та особливості стелажних систем для зберігання.

Види стелажів

Залежно від цільового призначення розрізняють такі різновиди стелажів:

  • складські;
  • торгові;
  • поличні.

Складські

Складські призначені для складів, виготовляються з металу та характеризуються міцністю, надійністю, довговічністю, стійкістю та ергономічністю.

Це можуть бути палетні (фронтальні), мезонінні, консольні, глибинні та торгово-складські стелажні конструкції. 

Палетні – багаторівневі системи для зручного зберігання однотипних товарів. Можуть бути з вузькими або широкими проходами, мобільними, з подвійною глибиною. Оптимальний варіант – з шириною проходу до 3,5 м для вільного пересування навантажувачів.

Це спрощує процес навантаження/розвантаження та підвищує продуктивність праці обслуговуючого персоналу. Глибинні мають складну конструкцію, для виготовлення використовують гнутий металопрофіль, кронштейни, траверси, діагональні рейки.

За індивідуальним замовленням виготовляють мезонінні системи для зберігання. Враховуються всі запити клієнта та призначення, і це дозволить раціонально їх розмістити у приміщенні.

Консольні застосовують для зручного зберігання труб, рейок та інших довгих вантажів. Для вантажно-розвантажувальних робіт використовують вилочні навантажувачі. Торгово-складські характеризуються універсальністю та широко використовуються в магазинах, складах, офісах тощо.

Торгові

Стелажі для торгівлі представлені в асортименті, вони бувають пристінними, настінними, овочевими, хлібними, сітчастими/перфорованими, двосторонніми, кутовими, для одягу, з кошиками.

Пристінні встановлюють уздовж стін торгового залу, а для створення цілісної системи їх доповнюють кутовими. Спеціалізовані овочеві використовують для зберігання фруктів/овочів, вони мають похилі полиці та скляний фриз.

Хлібні оснащуються дерев’яними полицями, що сприяє продовженню терміну зберігання хлібобулочних виробів. Для штучних товарів пропонується використовувати стелажі з сітчастою або перфорованою вертикальною задньою стінкою.

Поличні 

Перед тим, як підібрати поличні стелажі, слід ознайомитися з асортиментом. Це універсальні системи для зберігання різної продукції – мобільні, конструктор, на зачепах, серія МС та КМ. 

Як вибрати стелажі?

При виборі стелажів необхідно врахувати такі основні моменти:

  • призначення;
  • місце встановлення;
  • габаритні розміри;
  • число ярусів;
  • товарообіг;
  • різновид спецтехніки;
  • площа приміщення, висота стель, архітектурні особливості тощо.

Правильно підібраний стелаж підвищує продуктивність праці, дозволяє розмістити товари зручно та компактно.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *