<

Тепловізори: різновиди пристрою та їх характеристики

12:34 | 18.10.2023 / Статті / /
Перегляди
171
/ Коментарі відсутні

Останнім часом тепловізори стали як ніколи актуальними. Раніше їх використовували в основному мисливці, натуралісти та охоронці для оцінки території, що охороняється, але після повномасштабного вторгнення ці пристрої стали затребуваними для солдатів на фронті. З їхньою допомогою можна проводити контроль поля бою, а також забезпечити охорону певних територій.

Суть даного приладу в тому, що він уловлює інфрачервоне теплове випромінювання, що дозволить бачити об’єкти, що випромінюють тепло, у темряві, тумані, під час снігу, дощу та інших умов. За посиланням https://grand-pulsar.com.ua/teplovizory/telovizory-pulsar можна знайти чудові тепловізори від бренду PULSAR. На вибір представлені моделі Axion 2 LRF XQ35 Pro, Pulsar Krypton 2 FXG50, Axion 2 XG35 LRF та багато інших.

Види тепловізорів

Залежно від призначення та функціоналу виділяють такі варіації тепловізорів:

  1. Наглядові. Створюється візуальне зображення об’єкта відповідно до колірної шкали, що дозволить ідентифікувати сам об’єкт;
  2. Вимірювальні. Через наявність цифрових пікселів можна побачити розподілення температури на об’єкті;
  3. Високотемпературні. Забезпечують вимірювання температури близько 1200 градусів, що необхідно на виробничих об’єктах;
  4. Стаціонарні. Розміщення нерухоме через великий сенсор і чіткість зображення;
  5. Переносні. Легкі та компактні, а в основі застосовується кремнієвий сенсор.

Визначення завдань визначає потрібний варіант тепловізора. Тут https://grand-pulsar.com.ua/teplovizory можна ознайомитись з пропозиціями, вивчити фільтрацію та зробити вибірку. Кожен із варіантів буде по-своєму затребуваним та ефективним.

Технічні характеристики

Обов’язково враховуються параметри роздільної здатності теплового датчика, що впливає на якість зображення. Якщо тепловізор використовується для полювання, оптимальним є параметр 384×288. Піксель матриці визначає наявність шумів зображення. Чим менший цей параметр, тим більша якість, підвищується чіткість і точність.

Кожен тепловізор має вбудований дисплей і його частота також важливий параметр вибору. Якщо потрібно просто спостерігати та аналізувати, тоді частоти 25 Гц достатньо, але для ведення запису та визначення чітких меж зображення потрібна частота 50 Гц.

Спектральний діапазон на рівні 8-14 мікрон – ідеальний варіант для мисливців та спостерігачів. Навіть в умовах зими зберігається висока якість картинки за подібних параметрів. Дальність визначається завданнями кожного користувача, адже комусь достатньо 800 метрів, а деяким не вистачить і 1,5 км.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *