<

Сучасні каркасні будинки: які вони?

18:52 | 10.11.2023 / Статті / /
Перегляди
160
/ Коментарі відсутні

Сутність будівельного явища з такою технологією полягає в тому, що фізичною основою каркасної архітектури є власне каркас з деревини, обшитий стіновими матеріалами. Кілька століть тому вже існували каркасні будинки в північній Європі, наприклад, в Німеччині. Їх називають фахверками. Вони мають поважний вік, але і досі не втратили житлову функціональність.

Дерев’яні каркасні будинки мають тривалу історію в Фінляндії та інших країнах Скандинавії. В українських селах також традиційно будували каркасні хати з глиняним і рослинним наповнювачем.

Різновиди каркасної архітектури

В загальній системі каркасних споруд простежуються відмінності в способах формування конструкцій. Серед відомих і розповсюджених технологій такі приклади:

  • каркасно-стійковий метод монтажу дерев’яного каркаса, в якому використовують довгі міцні заготівлі у вертикальному розташуванні навіть для двох поверхів. Таке будівництво характерне для фінських майстрів;
  • каркасно-щитовий метод, в якому відбувається збирання на заводі великих за площею деталей для стін;
  • канадська технологія будівництва, в основі якої — СІП-панель;
  • інженерам відомі ще 2-3 методи каркасної забудови.

Каркасна технологія в Україні

В українських умовах непросто приживаються нові будівельні технології з причини інерційності традицій, але багатьом до душі припали акуратні, привабливі будиночки з СІП-панелей з підвищеною здатністю до збереження тепла.

Особливість й переваги СІП-панельних споруд в тому, що збирають їх швидко, оздоблюють легко, а жити в них комфортно. СІП-панель є основою і головною перевагою щодо інших каркасних методів. Складається виріб з трьох шарів. Два зовнішніх елементи — це орієнтовано-стружкові плити імпортного постачання, а між ними щільно і надійно вклеєний утеплювач з пінополістиролу.

Зацікавлені в будівництві як такому та ті, що планують придбання нового будинку, просто чули, або ретельно вивчали можливості і переваги СІП-панельного будинку. Кращим доказом краси й ефективності є приклади реальних споруд в містах і селах України. Досвід виробничо-будівельної компанії має портфоліо робіт, зразків і досягнень в будівництві каркасного житла. Ознайомитися можна за посиланням на сайт компанії — https://lighthouse.kyiv.ua/budivnycztvo/budynky-z-sip-panelej, де є не просто інформація і приклади, а відображення великого будівельного досвіду по випуску СІП-панелей і будівництва з них сучасних будинків.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *