<

Страхування КАСКО — основа фінансової стабільності власника авто

12:04 | 1.06.2023 / Статті / /
Перегляди
48
/ Коментарі відсутні

КАСКО — це добровільне страхування автомобіля від потенційних пошкоджень, що можуть статися на стоянці, траси чи в іншому місті за непередбачуваних обставин.  

Страхування КАСКО — основа фінансової стабільності власника авто

КАСКО — це добровільне страхування автомобіля від потенційних пошкоджень. Кожен власник хоче вберегти свій транспортний засіб від різних негараздів, які можуть статися з ним на стоянці біля магазину, на заміській трасі або на перехресті. Передбачити всі ці критичні ситуації майже неможливо. Але уникнути їхніх наслідків цілком реально. І це вдається за допомогою страховки КАСКО, яка захищає не тільки сам автомобіль, але й фінансовий добробут його власника.

У чому переваги страхування КАСКО

Страхування КАСКО зазвичай купується особами, які є власниками транспортних засобів, щоб захистити себе від можливих фінансових втрат через аварії, крадіжки чи інші пошкодження своїх автомобілів. Такий договір забезпечує покриття витрат на ремонт або заміну застрахованого транспортного засобу в разі виникнення різних ризиків. Він забезпечує душевний спокій і фінансовий захист у разі несподіваних подій, які можуть призвести до значних витрат.

Якщо станеться непередбачувана подія, страхова компанія покриває вартість ремонту або навіть відшкодує повну ринкову ціну авто. Залежно від бюджету та потреб водій може обрати різні варіанти поліса КАСКО, включити додаткове покриття (наприклад, оплату лікування постраждалих осіб).

У разі страхового випадку компанія допомагає своєму клієнту в процесі врегулювання збитків. Завдяки цьому людина може отримати необхідну компенсацію та відновити свій автомобіль максимально швидко.

Усе, що потрібно знати про вартість КАСКО

На відміну від ОСЦПВ тарифи на вартість страхування КАСКО визначає не держава, а страхові компанії. Вони складають коефіцієнти, формують цікаві й вигідні пропозиції.

На розрахунок вартості КАСКО впливають такі фактори:

  • вартість автомобіля. Як правило, дорожчі транспортні засоби матимуть вищі страхові внески, оскільки вартість ремонту або заміни в разі аварії чи крадіжки буде вищою;
  • марка та модель автомобіля. Деякі транспортні засоби мають більший попит серед грабіжників, а також для них треба дорожчий ремонт, що може вплинути на страхові виплати.
  • вік і стан ТЗ. Страховка на автомобіль із пробігом коштуватиме дорожче, оскільки така машина більш схильна до пошкоджень;
  • страхова програма. Обсяг покриття, який ви виберете для себе, може вплинути на ціну страховки;
  • розмір франшизи — суми, яку водій сплачує сам у разі настання страхового випадку. Вибір вищої франшизи може знизити розмір страхового внеску, але майте на увазі, що вам доведеться заплатити більше в разі пошкодження авто;
  • вік страхувальника та стаж водіння. Як правило, менш досвідчені або молодші водії можуть заплатити за страховку більше через передбачуваний вищий ризик.
  • місце, де в основному зберігається та їздить автомобіль. У районах зі щільним трафіком вартість страхування може бути вищою.

Важливо зазначити, що деякі страхові компанії мають власні унікальні алгоритми та додаткові фактори, які вони враховують при розрахунку вартості поліса КАСКО. Бажано проконсультуватися безпосередньо зі страховими компаніями, щоб отримати точні пропозиції відповідно до ваших конкретних обставин.

Де придбати страховий поліс КАСКО

Якщо в планах — застрахувати свою машину від усіх ризиків, варто ретельно обрати страхову компанію, оцінити її надійність і платоспроможність. Це особливо актуально зараз, під час економічної кризи, коли закриваються деякі компані.

Надійним страховиком є СК VUSO. Ця організація відома на ринку України вже понад 20 років. І не просто працює, а намагається зробити свій сервіс зручнішим для своїх клієнтів. І вони відповідають взаємністю: понад 90% людей, які звернулися до цієї організації, задоволені її послугами.

Наразі СК VUSO активно розвивається. Вже кілька років поспіль Міжнародний фінансовий клуб «Банкір» присвоює компанії найвищий статус. У 2023 році VUSO увійшла в перелік «ТОП-100. Рейтинги найбільших» від інформаційного ресурсу DELO.UA, зокрема перемогла в окремих номінаціях.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *